headphones newspaper video-player

Företagarnas Eva Cooper en av länets mäktigaste personer

Eva Cooper har rankats som en av Dalarnas mäktigaste personer i en maktlista av DT.
Publicerad 2 mar 2021
Eva Cooper toppar listan som en av Dalarnas mäktigaste personligheter.

Företagarnas regionchef Eva Cooper landade på plats 26 i den prestigefyllda topp 100-listan över Dalarnas mäktigaste personer. En lista gjord av DT.se där hon delar plats brevid namn som Armand Duplantis och Helen Torsgården för att nämna några.

- Listan ger ett bra kvitto på att Företagarna Dalarna gör både avtryck och skillnad, säger Cooper efter att ha nåtts av nyheten.

Varför tror du att just ditt namn dök upp på listan?

- Det går inte att nog understryka hur viktigt vårt påverkansarbete på Företagarna faktiskt är, och där trycket från organisationens 60 000 företagare spelar en grundläggande roll, säger Eva och tillägger:

- Det har inte minst synts nu under coronapandemin. Tillsammans är vi en oumbärlig källa till kunskap för beslutsfattare, lokalt såväl som regionalt.

Det är inte första gången Eva Coopers namn dyker upp i listor likt denna. Tidigare har både hon och Företagarnas VD Günther Mårder utsetts till två av Almedalens hetaste personer. 

Eva Cooper har bakgrund som bland annat politisk redaktör, ledarskribent och egen företagare. Hon jobbar just nu som regionchef för Företagarna Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro län. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor