podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Young bjöd in till anrik matstudio

Publicerad 14 nov 2022
Unga företagare blev stjärnkockar för en kväll när Företagarna Young bjöd in till Egastronomi Trilobiten i Kumla för att laga svenskasiatisk VM-rätt.
I Företagarna Young kan du som företagare finna inspiration, energi och kunskap.

En bit utanför Kumla, i Hällabrottet, ligger den anrika restaurangen Egastronomi Trilobiten som under torsdagskvällen transformerades till en intim matlagningsstudio för unga entreprenörer. Här samlades 15 drivna och nätverkssugna individer för att tillsammans laga en komplett "svensk-asiatisk" meny. 


Det bjöds på goda snittar och bubbel i entrén. 

Det var under ledning av den flerfaldigt belönade stjärnkocken Niklas Edgren och hans fru Anna samt kollegan Filip Nilsson som deltagarna delades in i grupper för att tillreda den hyllade vinnarrätten i VM 2014. Till förrätt blev det dumplings, goyza, wonton med olika smakrika fyllningar och såser, till varmrätt tillagades vinnarrätten som bestod av ugnsgrillad fläsksida med koriansk bbq, eldad paksoy, kimchikryddag fläskkorv, bakade betor och pumpa samt picklad rödlök och avslutningsvis blev det en magisk dessert  bestående av yuzosorbet, apelsintapioka, skuren frukt och karameliserad vit choklad.

Förmingel i matsalen innan det var dags att dela upp sig i lag för att börja tillreda maten. 

Det minglades mellan tillredningen av maten och nya kontakter knöts. Mixen av företagare som deltog på eventet var minst sagt varierat. Glassentreprenören hackade grönsaker med skotillverkaren och havsräddaren.  Matinfluencern, pedagogen och multientreprenören gjorde korv medan floristen och fotografen lagade dessert. 

- Det här var riktigt roligt och uppskattat, säger Årets Unga Företagare i Örebro län, Lukas Juhler, CleanSea. 

Niklas Edgren går igenom menyn och berättar mer om konceptet. 

Entreprenörer från hela länet dök upp denna kväll som tillsammans skapade en otroligt lättsam och rolig stämning inne i Trilobiten. Företagare är av naturen målmedvetna individer och resultatet av det intensiva samarbetet i köket kan bara stavas succé! Under tre timmar bubblade köket av samtal och skratt . 

- Det här var en riktigt bra kväll, stort tack för att jag fick komma, det här gör jag gärna igen, säger Christoffer Hallafors, 364 Opportunities. 

Varmträtt och efterrätt. 

På plats var Jennie Elonsson, projektledare för Företagarna Young, för att informera om verksamheten och värdet i att sammanföra unga entreprenörer. Företagarna Young är Sveriges största nätverk för unga företagare. Ett nätverk för dig som vill driva företag och samtidigt förbättra villkoren för Sveriges unga företagare i dag och i framtiden.

- Det är så viktgit att skapa ett forum där unga företagare kan mötas och inspirera varandra. Jag hoppas att vi kan få till fler träffar som dessa för att fortsätta samanföra våra välfärdsskapare i länet, säger Jennie. 

Läs mer om Företagarna Young!

Fler nyheter från Företagarna