För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Nora bjuder kommunen på årets näringsrikaste tårta

Publicerad 12 apr 2022
Det blev succé när Företagarna i Nora bjöd på bakelse under årets första fysiska näringslivsfrukost på Nora Stadshotell.
Företagarnas ordförande i Nora RosMarie Sundqvist tillsammans med Nora kommuns näringslivsutvecklare Cecilia Lundkvist-Sundin.

I Nora kommun är 97 procent av företagen i näringslivet små företag med färre än 50 anställda. Vilket genererar i 1 797 antal jobb för att vara exakt. Därför passade Företagarna i Nora på att under en näringslivsfrukost bjuda Noras kommun och näringsliv på tårta för att lyfta statistiken från Företagarnas rapport Företagarfakta 2022.

- Idag har vi berättat för Nora kommun att 1 797 av jobben som finns i bygden finns i de små företagen. Vi ser en synlig trend i att det är de små företagen som skapar jobben här i kommunen, säger RosMarie Lundqvist, Ordförande i Företagarna Nora 

139 miljoner av Nora kommuns skatteintäkter kommer från småföretagen

På plats var flera av föreningens styrelsemedlemmar Ulrika Almnor, Berry Andersson, Susann Rickan och Fayeze Björk. Den lyckade näringslivsfrukosten arrangerades i samarbete med Nora kommun och morgonens frukostvärd var Gyttorpsföretaget Orica som fick presentera sin verksamhet innan Företagarnas ordförande RosMarie berättade mer om rapporten och dess innehåll. Företagarna lyfte även hur viktiga småföretagarna är för välfärden i kommunen, vilket uppskattades av åhörarna. 

- Det är jättevärdefull information som hjälper oss att förstå vikten av småföretagsamheten här i våran kommun, säger Cecilia Lundkvist-Sundin, Näringslivsutvecklare på Nora kommun.

Sedan bjöds det på tårta där alla som var sugna på bakelse fick smaka på en del av statistiken från rapporten. Den fastslår att 73 687 nya företag startades i Sverige 2020, varav 78 av dem startades i Nora. Tillsammans bidrar småföretagen och dess anställda med 139 miljoner kronor i skattepengar till kommunen.

- Det är i de små företagen som de flesta jobben skapas. Ge företagare förutsättningar att växa. För när företag växer, växer Sverige, säger Företagarnas regionchef Eva Cooper

Läs mer om Företagarfakta 2022

Fler nyheter från Företagarna