podcast news play företagaren I media förmån

Karlskogas kommundirektör efter positiva beskedet: "Dialogen med företagarna har varit nyckeln till framgång"

I Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner är en av de stora vinnarna i Örebro län Karlskoga som toppar listan. Nu hyllar kommundirektören samarbetet med Företagarna.
Publicerad 28 sep 2021
Foto: Shutterstock

I Örebro län finns det mer än 29 800 småföretag som tillsammans med sina anställda står för 24 procent av de kommunala skatteintäkterna. I rena pengar blir det nästan 3,3 miljarder kronor som går från småföretagen till den kommunala välfärden – skattepengar som bland annat används för att bygga och underhålla gator, vägar och parker samt idrottsanläggningar, skolor och bibliotek.

Karlskoga är en av tio kommuner som utvecklats bäst - tack vare Företagarna

Så mycket som 4 300 jobb finns i de små företagen i Karlskoga, vilket är 28 procent av samtliga jobb i kommunen. Här ger kommunens företagare tummen upp till företagsklimatet, visar den rykande färska undersökningen som publicerades förra veckan. Sett över de senaste fem åren tillhör Karlskoga de tio kommuner i landet som utvecklats allra bäst, sjunde bäst för att vara exakt. 2019 placerade sig Karlskoga som nummer 227 på listan, i dag ligger de på plats 144.

- Näringslivet är det viktigaste vi har för kommunens välbefinnande och en förutsättning för att kommunens kugghjul ska snurra. Vi har därför arbetat målmedvetet med näringslivsfrågorna och vi ser att kommunikation och dialog med företagarna varit nyckeln till framgång, säger Johan Harryson, kommundirektör i Karlskoga till KT-kuriren. 

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.