För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Eva Cooper om brotten mot företagare: "Måste dra i bromsen"

Publicerad 1 nov 2021
Nyligen annordnade Företagarna Örebro län och Svenskt Näringsliv ett runda-bords-samtal där länets riksdagspolitiker tillsammans med några av regionens lokala företagare fick sätta sig ned och samtala om den ohållbara vardagen som kantas av rån, hot och stölder.
Eva Cooper, regionchef Företagarna Örebro län.

En av tre företagare har blivit utsatt för brott de senaste fem åren. Två av tre tycker inte att polisnärvaron är tillräcklig för att de ska känna sig trygga. Och många upplever att det inte finns någon "mening" med att polisanmäla när det väl sker något, det visar en ny rapport från Företagarnas Riksorganisation. 

Med anledningen av det akuta och ohållbara läget för flera av regionens företagare arrangerade Företagarna Örebro län ett runda-bords-samtal tillsammans med Svenskt Näringsliv. På plats i Ica Maxi Eurostops konferenslokaler var flera av regionens riksdagspolitiker som fick den unika möjligheten att lyssna till företagare från länet som berättade om den ohållbara vardagen de jobbar i:

- Vi pratade lite om hur det ser ut just nu med dem stora ligor som finns och varje dag är i butikerna, säger icahandlaren Karin Matteusson till SVT nyheter

Ohållbart och akut

På plats var Företagarnas regionchef Eva Cooper med Svenskt Näringslivs regionchef Karl Hulterström, som båda vill se ett snabbt agerande utifrån det akuta läge som just nu lider. 

- Jag hoppas på att vi ser en broms av det akuta läget just nu men också att man lägger en bra grund så att vi inte bara låter det fortsätta, säger hon och tillägger:

- Jag vill inte att pilarna ska fortsätta vara åt fel håll. 

Karl Hulterström tillägger att han ser en stor frustration hos företagarna generellt men även hos handlare som känner sig maktlösa i den pågående situationen.

– Polisen har inte resurser att hjälpa till och lagstiftningen är lite tandlös, så det finns en stor frustration skulle jag säga.

Fler nyheter från Företagarna