För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: "Allt färre kvinnor väljer att starta företag"

Publicerad 3 mar 2021
Allt färre kvinnor väljer att starta företag och oftast i mindre skala än män. Det visar en färsk rapport som tagits fram av Europe Enterprise Network (EEN), Almi Mälardalen och Företagarna på uppdrag av Tillväxtverket.
Foto: Shutterstock

För att vända den nedåtgående trenden behövs en djupare förståelse för hur kvinnor driver företag och deras förhållningssätt till finansiering och tillväxt, skriver ÖrebroKuriren.se.

− Egentligen borde vi inte behöva prata om kvinnors företagande utan bara om företagande, men vi ser att kvinnor inte har samma tillgång till marknaden som män, säger Lina Skandevall, Företagarnas expert på kvinnors företagande.

Rapporten fastslår att det behövs ett nytt sätt att arbeta på för att kapitalet ska nå fler kvinnor som driver företag. Banker, stödorganisationer för företag och andra finansiärer måste samarbeta för att skapa riktade insatser för kvinnor som driver företag. 

– Vi behöver fler växande företag som drivs av kvinnor. Men för att det ska bli verklighet behöver vi som investerar i företag förstå hur kvinnor som driver företag ser på finansiering, vilka hinder som finns och hur dessa hinder elimineras, säger Carina Lahall, Almi Mälardalen.

Läs mer om rapporten här! 

Fler nyheter från Företagarna