För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fika Forever- Fairtrade 11 - 18 maj

Publicerad 15 apr 2024
Dags att ta en fika tillsammans! Kaffe, te och kakao är givna favoriter på fikabordet. Men det är också råvaror som är förknippade med stora problem som barnarbete, skogsskövling och orimliga arbetsvillkor. Det är därför Fairtrade finns.

Varje gång vi fikar är en chans att göra skillnad. För varje kopp kaffe eller chokladkaka har vi möjlighet att främja klimatsmarta jordbruk och motverka barnarbete. När vi fikar Fairtrade får odlarna som plockat kaffebönorna och skördat kakaofrukterna en bättre betalning och ökade möjligheter att lyfta sig ur fattigdom.

Ju fler som fikar Fairtrade, desto större skillnad gör vi. Delta i vårkampanjen och uppmana fler att fika schysst!

Aktiviteter

  • Anta en kaffeutmaning - Bjud in till en Fairtrade-fika på din arbetsplats eller bjud in andra företagare. Vill du vara med och visa vad vi i Piteå gör? Anmäl ditt företag nedan och vi marknadsför er i vårt gemensamma material för Piteå. Skriv vad ni ska göra, datum/tid, för allmänheten eller för arbetsplatsen, ca antal. (Utan kostnad)
  • Kampanjmaterial - Låt det synas i ert företag att ni arbetar med Fairtrade. Dela ut gnuggisar till barn och vuxna. Sprid budskapet i era sociala kanaler eller beställ en affisch att sätta upp i er verksamhet. Vi beställer hem allt i ett gemensamt underlag och delar ut detta till er. (Utan kostnad)
  • Uppmana er kunder - Säljer ni Fairtrade-produktera? Skapa ett torg, en hylla eller dylikt och uppmana era kunder under dagarna att köpa fairtrade. Anmäl ditt företag att ni deltar i denna aktivitet nedan och vi marknadsför er i vårt gemensamma material för Piteå. Deltar ni? Hur deltar ni? Beskriv kort.(Utan kostnad)

Här anmäler ni er till eventet >>

Vad vi förgyller mer med under helgen:

  • Kampanjmaterial - Vi kommer att beställa hem och fixa med material till er som önskar, kostnadsfritt.
  • Kaffeutmaning – Vi anmäler alla som deltar under vår gemensamma flagg i Piteå för att marknadsföra vår stad.
  • Marknadsföring – Evenemang skapas, där vi belyser dagarna och lyfter er som deltar via sociala kanaler.

Vi rekommenderar alltid att ni själva delar och även skapar annonser.

Önskar ni vara med under helgen? Anmäl er här!

Frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta
Cecilia Lindström, Handelsutvecklare, Företagarna Piteå
cecilia.lindstrom@foretagarna.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna