podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fika Forever- Fairtrade vecka 8 - 14 maj

Publicerad 4 apr 2023
Nu är det dags för årets vårkampanj inom Fairtrade. Kampanjen äger rum vecka 19, den 8 - 14 maj. Under denna vecka samlas organisationer, kommuner, regioner, konsumenter, företag och butiker för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade. I år sätter vi extra fokus på fikats framtid - och hur vi alla kan bidra till att kunna fortsätta fika för evigt!

I Sverige älskar vi att fika och att dricka kaffe. De flesta tar nog fikan för givet. Men vad många inte vet är att kaffet och flera andra råvaror som hör till en schysst fika - är hotad. Om inget görs kan klimatförändringar och ohållbara villkor för odlare och anställda göra fikat till historia. Vi vill få människor att förklara sin eviga kärlek till kaffet och fikan - och engagera sig för att vi ska kunna fortsätta fika även i framtiden.

Under 8 - 14 maj har vi på Företagarna Piteå under projektet handelsutveckling tillsammans med Näringslivsavdelningen på Piteå Kommun några aktiviteter där ditt företag kan engagera sig och vara med på. Häng med på något av följande:

  • Anta en kaffeutmaning - Bjud in till en Fairtrade-fika på din arbetsplats eller bjud in andra företagare. Vill du vara med och visa vad vi i Piteå gör? Anmäl ditt företag nedan på länken och vi marknadsför er i vårt gemensama material för Piteå. (Utan kostnad)
  • Kampanjmaterial - Låt det synas i ert företag att ni arbetar med Fairtrade. Dela ut gnuggisar till barn och vuxna. Sprid budskapet i era sociala kanaler eller beställ en affisch att sätta upp i er verksamhet. Vi beställer hem allt i ett gemensamt underlag och delar ut detta till er. Beställ via länken nedan. (Utan kostnad)
  • Uppmana er kunder - Säljer ni Fairtrade-kaffe? Skapa ett torg, en hylla eller dylikt och uppmana era kunder under dagarna att köpa schysst kaffe. Anmäl ditt företag att ni deltar i denna aktivitet nedan på länken och vi marknadsför er i vårt gemensama material för Piteå. (Utan kostnad)
  • Quiz - Vill ni vara med och låta era kunder/besökare tävla i en quiz? Vi tar fram en affisch att sätta upp i er verksamhet med en qr-kod som leder till quizen. Kunderna scanar och deltar, de har sedan chansen att vinna ett Fairtrade-kit. Gåvor till Fairtrade-kitet, har ni någon fairtradegåva att skänka till vinsten? Anmäl deltagande i quiz och gåva på länken nedan.

Här anmäler ni er till aktiviteterna >>

Vad vi förgyller mer med under veckan:

  • Marknadsföring – Evenemang skapas, där vi belyser veckan och lyfter er som deltar via sociala kanaler.
  • Quiz - Material skapas och delas ut till er som deltar.
  • Material - Vi beställer hem allt material och tar kostnaden för frakten för att ni ska kunna visa och delta i kampanjen.

Vi rekommenderar alltid att ni själva delar och även skapar annonser.

Önskar ni vara med under veckan? Anmäl er här!

Frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta
Cecilia Lindström, Handelsutvecklare, Företagarna Piteå
cecilia.lindstrom@foretagarna.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna