För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Piteå knep 2:a platsen som Årets Förening 2022

Publicerad 9 jun 2022
Företagarna har 230 lokalföreningar runt om i landet en av de som utmärker sig särskilt finns i Piteå.
Företagarna Piteås styrelsen som består av Joakim Öberg, Anna Hancke, Samuel Hellström, Cecilia Ek, Malin Hollström, Fredrik Nilsson och ordförande Jan-Eric Sandberg

För att synliggöra och hylla förtroendevalda runt om i landet uppmärksammas de föreningar och personer som genom sitt engagemang utmärkt sig särskilt varje år. Årets utmärkelser delades ut  i samband med Företagarnas kongress i Norrköping 19 maj. Första platsen gick till Företagarna Sunne och Företagarna Piteå knep andraplatsen, 

Motiveringen löd: "Föreningen har fört näringslivet i kommunen samman och skapat mervärde för sina medlemmar. Föreningen har ett strukturerat styrelsearbete med olika ansvarsområden, vilket skapar förutsättningar för styrelsen att lyckas med sitt uppdrag. Föreningen arbetar aktivt för att påverka det lokala näringslivsklimatet i rätt riktning genom bland annat satsningar på lokal handel, plats i kommunens näringslivsråd och relevanta event. Resultatet syns tydligt på medlemsutvecklingen och med fortsatt drivkraft kommer de nå sitt mål på 300 medlemmar.”

Vi har pratat med ordförande Jan-Eric Sandberg som också fanns på plats vid kongressen i Norrköping  och mottog utmärkelsen. 

-Stort grattis och bra jobbat! Hur länge har du varit ordförande i Företagarna Piteå?

-Tack, det är roligt att vårt arbete uppmärksammats nationellt! Jag blev vald till ordförande vid årsmötet mars 2019 och var innan dess ordförande i Piteå Entreprenörerna som avvecklades och då blev det ett enkelt val attbli medlem och att engagera sig i Företagarna. 

Janeric.jpg

Jan-Eric Sandberg mottog föreningens utmärkelse vid Företagarnas kongress 19:e maj

-Vad var det som gjorde att du valde att engagera dig i styrelsen för Företagarna?

-Jag har arbetat 23 år som rådgivare, regionchef för arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen och jag är intresserad av näringslivsfrågor, företagarens bästa så ville jag göra en insats för dessa hjältar!

-Företagarna Piteå är en av Företagarna Norrbottens snabbast växande föreningar. Vad är det ni gör så bra?

-Vi har en bra sammansatt styrelse där alla har dedikerade uppdrag och vill bidra för företagens bästa.

"Vi jobbar efter en verksamhetsplan som fokuserar på aktiviteter som gör företagandet lättare och att man har nytta av sitt medlemskap i företagarna Piteå."

-Har ni satt upp några mål med Företagarna Piteå?

-Förutom det löpande arbetet så har vi såklart ett mål att bli fler! Blir vi fler kan vi påverka mer. Vi har ett mål att uppnå 300 medlemmar, tufft men det borde gå. Idag är vi nästan 200 så vi har en liten bit kvar. 

-Härligt, såklart ska man vara medlem i Företagarna Piteå! Kämpa på, ni gör en fantastiskt fint arbete. 

 

 

Fler nyheter från Företagarna