För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hej kära medlemmar!

Publicerad 23 jun 2022
Sommaren står nu för dörren och vi i styrelsen vill ta tillfället i akt och berätta om några aktiviteter som skett under första halvåret 2022.
Piteå Business Awards / Foto: Mikael Sundqvist

Det har varit många givande stunder och att få möta er medlemmar toppar alltid listan. Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkommen att kontakta oss i styrelsen, annars ser vi framemot att träffa er vid kommande events under 2022 års andra halva.

Med förhoppningar om en solig sommar,
Styrelsen Företagarna Piteå

Piteå Business Awards

6 maj så fylldes Pite Havsbad med över 400 personer där årets Piteå Business Award gick av stapeln. Sju olika priskategorier, lokala artister, god mat och mingel ändå in på småtimmarna som kanske skapade en och annan ny affärskontakt och framtida samarbeten!?

Företagarnas i Piteås ordförande Jan-Eric Sandberg delade ut priset till Årets Företagare som gick till bröderna Jonas, David och Andreas Wiklund som driver bolaget Wibax.
De två andra som var nominerade i samma kategori var Peter Nordlund - Box Modul och Maria Lundberg - Trixie. Stort grattis till alla er!

Piteå presentkort

Efter en summering av första halvåret för 2022, så fortsätter vi starkt att öka omsättning för Piteå Presentkort. Målet för försäljningen för 2022 är att öka ytterligare jämfört med 2021 då vi omsatte 4.000.000 kronor. Vilket vi redan nu kan se att vi är på väg mot att slå. Underbart att se att Piteå fortsätter stötta och handla lokalt i vår stad!

Samtidigt ökar vi i antalet anslutna företag och vi är nu uppe i ca 70 stycken anslutna. Tillsammans är vi starka och desto fler vi blir ju mer ökar även omsättning för kortet.

Handelsutveckling

Vi har summerat och avslutat första året för handelsutveckling hos Företagarna Piteå tillsammans med er företagare i bland annat en gemensam utvärdering. Vi har också blivit beviljade att få fortsätta Handelsutveckling i ytterligare två år till. Vilket är ett första steg för oss alla att vi får bekräftelse från kommunen att handeln är viktigt och behöver arbetas med. Varmt tack till er alla som svarade på utvärderingen.

Några punkter som vi arbetat med under våren är:

Tillsammans skapar vi en attraktiv handelsstad – Här har Sparbanken Nord beviljat 100.000 kr för att vi ska kunna arbeta med denna fråga. Kommunen och fastighetsägarna är också två aktörer som är intresserade, men arbeta pågår för att vi ska landa alla delar innan vi kan sätta igång denna fråga. Arbetet fortsätter nu innan sommaren och målet är att sammanställa allt i början på hösten.

Rabattkuponger – Utifrån önskemål från handeln och medlemsföretag arbetar vi med att se över rabattkuponger i Piteå. Vi har gjort en analys och arbetar nu med föreningslivet för att se om vi kan landa ett system tillsammans. Ett som gynnar handeln, föreningar och där pengarna stannar i vår stad. Arbetet kommer att fortsätta under hela 2022 med målet att starta igång i början på 2023.

Aktiviteter/happenings – Vi har satt igång det gemensamma årshjulet som handeln har tagit fram för 2022. Vi arbetar med olika aktiviteter och växlar upp större etablerade arrangemang.

Företagarnas kongress 2022

Ordförande Jan-Eric Sandberg representerade företagarna Piteå vid kongressen i Norrköping
19 – 20 maj. Kongressen och utskottsarbete flöt på bra och kombinerades med tal av våra partiledare Magdalena Andersson (S), Ulf Kristersson (M), Johan Pehrson (L), Annie Lööf (C) och Per Bolund (MP).

Vi fick även lyssna till Jens och Fredrik Spendrup samt en ekonomisk genomgång om läget i Sverige och världen från Jacob Wall från Axel Johnsonkoncernen. Kongressmiddag med underhållning av Le Crash avslutade dag 1.

I samband med kongressmiddagen utdelades ett antal utmärkelser där Företagarna Piteå var en av tre föreningar i kategorin Årets förening 2022 (Sunne, Piteå och Håbo), vinnare blev företagarna Sunne och vår förening blev nummer två med följande motivering:

Föreningen har fört näringslivet i kommunen samman och skapat mervärde för sina medlemmar. Föreningen har ett strukturerat styrelsearbete med olika ansvarsområden, vilket skapar förutsättningar för styrelsen att lyckas med sitt uppdrag. Föreningen arbetar aktivt för att påverka det lokala näringslivsklimatet i rätt riktning genom bland annat satsningar på lokal handel, plats i kommunens näringslivsråd och relevanta event. Resultatet syns tydligt på medlemsutvecklingen och med fortsatt drivkraft kommer de nå sitt mål på 300 medlemmar.

Utmärkelsen delades ut av VD Gunther Mårder och Ordförande Fabian Bengtsson.

Piteå Näringslivsråd

Företagarnas representanter i Näringslivsrådet är Jan-Eric Sandberg och som ersättare för Jan-Eric är Joakim Öberg. Samuel Hellström är Industrirådets representant och Cecilia Lindström representerar Handeln i Piteå så vi kan ju se att företagarna är väl representerade i rådet. Vid senaste mötet 12 maj beslutades att kommande möten skall Tematiseras så kommande möte 17 augusti ska handla om Kompetensförsörjning och den 9 november är det Gröna Näringar och Upphandling.

Vid mötet 12 maj behandlades företagarnas fråga om program för etableringar samt en övergripande visionsbild om framtidens Piteå!

”Vad är viktigast att satsa på eller utveckla för att Piteå skall uppfattas som en attraktiv ort att bo och leva i”?

Sist fick de olika representanterna för de olika branscherna komma till tals och ett antal frågor kommer att tas upp i kommande möten.

MEET, GREET & EAT

Den 16 maj bjöd företagarna Piteå in till lunch på Stadshotellet Piteå. Ett 25-tal medlemmar och ett antal icke medlemmar var närvarande. Företagarnas ordförande Jan-Eric Sandberg och f.d. styrelseledamot Linda Isaksson fick tillfälle att informera om Företagarnas förmåner som är exklusivt för medlemmar samt floran av rabatter hos en mängd företag. Lunchmöten är något vi får återkomma med till hösten.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna