podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Företagare Norrbotten 2021

Julia Engqvist, Lapplands Djurklinik AB är Årets Företagare Norrbotten
Publicerad 20 sep 2021
Vinnare Julia Engqvist och Företagarna Norrbottens regionchef Lars Lindberg

Sverigefinalen, dit Julia Engqvist nu går vidare till kommer att gå av stapeln den 15:e oktober i Stadshuset, Blå Hallen i Stockholm. Dit bjuds alla regionfinalisterna från Sverige in men även Företagarnas medlemmar från hela landet.  Här kan du boka din biljett till galakvällen!  

För Julia Engqvist kom starten när hon fick tips om ett vikariat i norr och flyttade upp både sig själv och sin familj från Skåne:

– Vilken jäkla klapp på axeln, vilken resa det varit som började för 13 år sedan. Och tack alla fina kollegor på jobbet - utan er hade det aldrig varit möjligt att bygga det vi har idag. Ser fram emot ännu en dag på jobbet imorgon.  

Motivering

Årets Företagare Norrbotten blev Julia Engqvist - Lapplands Djurklinik

Årets Företagare i Norrbotten flyttade från Skåne upp till norr för en tids Norrlandsäventyr som ledde till att familjen bosatte sig i Gällivare. År 2012 slog hon upp portarna till sin första veterinärklinik. Med ett professionellt team och den modernaste utrustningen har hon sedan dess kunnat hjälpa de fyrbenta vännerna och deras Matte och Husse. 

Lapplands Djurklinik AB med dess ägare Julia Engqvist har i takt med att barnaskaran vuxit hemma också med god lönsamhet och tillväxt etablerat Lapplands Djurklinik på ytterligare 5 orter i Norrbotten. I ett län med mycket stora avstånd och många husdjur besparar dessa etableringar många mil och mycket oro för kunderna och deras djur.

Grattis till Årets Företagarpris Norrbotten - till den tillväxt och de utökade tjänsterna som Lapplands Djurklinik erbjuder och till Julia som med gott kvinnligt föredöme visar att en flerbarnsmor också kan äga och driva företag. 

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.