podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gör kloka val och bidra till en levande stadskärna

Publicerad 9 nov 2021
Intresset för det lokala näringslivet och vår närmiljö har ökat på grund av pandemin och miljöhot. Nu drar en nationell upplysningskampanj igång för att öka kunskap och medvetenhet om hur varje enskild konsument kan påverka stadskärnans och samhällets utveckling genom sina val. Över 40 städer är med i kampanjen, bland annat Piteå.

9 november startar kampanjen Ingen puls utan din. I grunden bygger den på samma tanke som Local Hero-begreppet som uppmanat människor att handla lokalt under pandemin:

  • att visa värdet av den kunskap som varje person i en butik, frisersalong, restaurang eller på ett hotell erbjuder
  • att förklara hur skatteintäkterna ökar i takt med den lokala handeln
  • att antalet arbetstillfällen i stadskärnan blir fler om du väljer att handla lokalt.

För många är det abstrakt – att valet att handla lokalt genererar skatteintäkter som går till allt som vi tar som självklarheter - barnens skolgång, omsorgen, sjukvård likväl som fritidsverksamheter och blommor i parkerna. För företagen är kopplingen tydlig.

 

- Varje persons individuella "handling" spelar roll, för att Piteås företag ska trivas och blomstra, för att våra lokala favoritställen ska finnas kvar och att nya företag ska våga satsa i Piteå. Det är avgörande för att kunna behålla vår lokala handel som bidrar till en levande och trivsam stadskärna,  Cecilia Lindström, handelsutvecklare.

Corona-krisen börjar lugna ner sig, men svallvågorna lever kvar i det lokala näringslivet. Många företag har tvingats till omfattande uppsägningar av personal. Det gör att budskapet i den aktuella upplysningskampanjen är högst aktuella.

- Kampanjen handlar om att belysa vikten av en levande stadskärna och allt som finns i den., Vi stödjer den nationella upplysningskampanjen för Piteå i sin helhet, för våra företag, våra invånare och för Sverige, säger Stina Eriksson, projektledare Attraktiv stadskärna, Piteå kommun

Medverkan i kampanjen ligger i linje med projektet Attraktiv stadskärna som är ett treårigt projekt som startade hösten 2019. Projektet bygger på samverkan mellan Företagarna i Piteå, politiker, fastighetsägare och kommunala tjänstemän och syftar till att öka ge Piteås stadskärna mer liv, rörelse och attraktionskraft. En levande stadskärna skapar både trygghet och arbetstillfällen.

Frågor?

Kontakta Cecilia Lindström Företagarna Piteå 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna