För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Piteå går in som projektledare för handelssatsning

Publicerad 10 maj 2021
Kommunstyrelsen Piteå har beslutat att finansiera handelsutvecklingen i Piteå med Företagarna Piteå som projektledare.
Cecilia Lindström projektledare Företagarna Piteå och ordförande Jan-Eric Sandberg

Piteå Kommun går in med 300 tkr/år - inledningsvis under ett år för att stödja arbetat med en levande handel och besöksnäring. Cecilia Lindström projektledare Företagarna Piteå ser positivt på beslutet.

” Vi på Företagarna Piteå är stolta och hedrade för att få möjligheten att driva vidare Handelsutveckling för företagen i Piteå. Det har varit en stor förlust sen handelsutvecklingen avvecklades per årsskiftet.”

Handeln i Piteå genomgår fortfarande ett stålbad på grund av den pågående pandemin och de restriktioner som råder. Därtill kan även tilläggas de förändrade handelsmönstren och den eskalerande e-handeln som en stor utmaning.

Målet med projektet är att bygga en sammanhållning mellan företagen, bibehålla de tidigare branschträffarna och fortsätta med de handelsstödjande aktiviteterna. Företagarna Piteå har redan idag tagit över driften av de lokala presentkorten vars syfte är att främja den lokala handeln.

Projektledare Cecilia Lindström ser fram emot att kunna ta fram och anpassa stödet till de olika företagen samt att kunna verka för en bra och nära dialog med Näringslivsavdelningen på Piteå Kommun.

”För oss på Företagarna är detta ett arbete som är både viktigt och behövs i dessa tider när vi bekämpar en pandemi. Att arbeta tillsammans är ännu viktigare nu för att få en levande stad. Ska vi orka tillsammans och ta oss igenom detta behöver vi alla arbeta mot samma mål.”

Beslutet gäller inledningsvis ett år med start i juni 2021 varefter eventuellt beslut om förlängning kommer fattas.

För frågor rörande projektet kontakta projektledare Ceclia Lindström

E-post: cecilia.lindstrom@foretagarna.se 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna