headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Kiruna Business Night 2020

22 jan 2020
Nu har Kiruna Business Night 2020 gått av stapeln.

Hur sammanfattar man en sådan tillställning.
Det var första året Företagarna stod som arrangör för den stora näringslivsfesten i Kiruna och det har varit en fantastisk resa med massor av roligt jobb, sista minutenfix och många skratt.

Kvällen blev en succé på alla sätt och vis och vi hoppas ni alla hade en toppenkväll precis som vi.
Allt började med mingel som sedan blev en härlig middag och avslutades sedan med en hejdundrande fest med riktigt ös på dansgolvet.

Konferencier för eftermiddagen och kvällen var Gina Dirawi, underhållningen stod Jamladies för och DJ Ove tog sedan över och såg till att dansgolvet kokade resten av kvällen.

Under kvällen delades en rad priser ut, ni hittar vinnare och motiveringar nedan.

LKAB´s Arbetsmiljöpris:
Sandvik AB

b43.jpg

Motivering:
Företaget har lyckats uppnå målet  om 0 olycksfall många år i följd i sin verksamhet på LKAB och visar genom sitt exempel att det går att uppnå. Sandvik  bidrar också till ständiga arbetsmiljöförbättringar genom att rapportera de risker som finns och de tillbud som sker samt genom att frivilligt ställa upp och genomföra säkerhetsobservationer i LKAB:s verksamheter i Kiruna.

Kiruna Lapplandpriset
Camp Ripan

b31.jpg

Motivering:
För att skapa attraktionskraft i destinationens positionering mot den medvetne resenären krävs målmedvetna gemensamma insatser. Insatser där hållbarhet, värdskap, kvalitet, lokal natur och kultur står i centrum och där ett aktivt engagemang mot fortsatt utveckling och samverkan är en grundläggande självklarhet. 
Camp Ripan arbetar föredömligt, långsiktigt och målmedvetet med hållbarhet och samverkan i fokus. Deras aktiva engagemang att fortsätta hitta nya vägar framåt spelar en betydande roll för hela destinationens attraktionskraft och en hållbar tillväxt. 

Årets Ambassadör
Mia Stålnacke

b42.jpg

Motivering:
Detta pris går till en person som tagit fasta på en av de arktiska områdets mest spektakulära fenomen, norrskenet. Detta astronomiska guldkorn lockar turister från när och fjärran och har trollbundit och fascinerat i århundraden.
Genom fantastiska bilder förmedlar årets ambassadör det spirituella såväl som det vetenskapliga vilket uppmärksammats av tidskrifter, tidningar och sociala medier över hela världen.
I hennes bilder blandas Kirunas hårda infrastruktur och snöklädda träd med dansande norrsken i bakgrunden och sätter Kirunas arktiska identitet på världskartan.

Yngve Bergkvists Entreprenörspris
Niehku Mountain Villa

b53.jpg

Motivering:
På kort tid har denna anläggning skapat sig ett namn vida känt utanför landets gränser. Genom att skapa en produkt utifrån upplevelser, både på fjället och vid bordet, får man sina gäster att ständigt känna sig välkommen i en miljö som balanserar mellan familjär och lyxig.
Med personal som vet vad de gör och som dessutom paketeras i en internationellt prisad arkitektur, som i sig är värd ett besök, så har man ett koncept som utmärker sig och är väl värd sin uppmärksamhet

Årets Handlare
Ica Nära Östlunds

b59.jpg

Motivering:
När handel kommer på tal i Kiruna så dyker ständigt denna aktör upp. Stadens mest anrika livsmedelsbutik fortsätter att förvalta arvet med personlig service, fräscha varor och att leverera mat från en deli som förenklar och förgyller kundernas vardag. Butiken utvecklas och expanderar utan att ge vika på den personliga touchen som gör den till vad den är och gett den sin genuina känsla.

Årets Glesbygdsföretag
W.Eliassons Partiaffär

b57.jpg

Motivering:
Under lång tid har årets glesbygdsföretag bedrivit sin verksamhet längst ut i glesbygden. Genom att förädla produkter tillsammans med människor och boende i sin närhet är de av stor ekonomisk betydelse för rennäringen i området. Under årens lopp har man breddat sitt geografiska område genom att erbjuda sina produkter i mobila enheter till glädje för många av deras kunder i norra Norrbotten.

 

Årets Nyföretagare
Norrputs AB

b67.jpg

Motivering:
Att bjuda på sig själv, gå den extra milen, personlig kontakt och flexibilitet har utmärkt detta företag och på så vis snabbt skapat sig ett namn i en bransch som kan tyckas alldaglig. Genom att fokusera på, och bryta ner, arbetsmomenten har årets nyföretagare hjälpt sina kunder att se vikten av städning och puts såväl i näringsliv som vardag.

 

Årets Företagare
Veikko Rajala – Vertech AB

b65.jpg

Motivering:
Årets företagare går till ett företag som med personlig kundkontakt och gedigen produktkunskap hittat rätt i en bransch som ofta kräver vassa armbågar. Genom att vårda och uppmärksamma personal och kunder har man vuxit och breddat sig, både ekonomiskt och geografiskt.
Detta familjeföretag har visat att man med mänskliga värden, välutbildad, trogen personal och flexibla lösningar till sina kunder kan göra skillnad i en av landets tyngsta industrier.

 

 

 

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap