headphones newspaper video-player

BMW Driving Experience - en upplevelse i världsklass

5 feb 2019
Den 30 januari hölls eventet BMW Driving Experience Winter 2019 tillsammans med Företagarna och några av våra medlemmar som vann tävlingen som vi hade i december där BMW Driving Experience var priset.

Det var en upplevelse i världsklass! Deltagarna fick med sig både nya kunskaper och minnen för livet.

Att känna hur bilen reagerade från att ha alla hjälpsystem påslagna till att koppla ur dem var en fantastiskt rolig och lärorik upplevelse. Jag älskar bilkörning och att lära sig hantera bilen på is var så häftigt. Handledningen av instruktörerna Marcus Fluch och Per Johansson var perfekt och hela arrangemanget var otroligt inspirerande. Det var även proffsigt inramat av Anne Lindeberg och Lars Lindeberg som driver ALLI Förarutveckling AB. Väl hemma i Stockholm igen åkte jag till kontoret med ett stort leende på läpparna, säger Christina Takman, Interim chef Support Redovisning.

Deltagarna fick bo på hotell Savoy och fick en trafiksäkerhetsutbildning på is i Ebbenjarka, Luleå.

Där fick de köra BMW 340 med xDrive fyrhjulsdrift och träna på de trafiksituationer som kan uppstå på vintervägar. De fick till exempel hantera ett plötsligt uppdykande hinder och vässa sina förmågor att behålla kontrollen och hantera bilen på bästa sätt i olika andra situationer.

Deltagarna fick även träna med över- och understyrning när de körde en stor cirkel (drifting), slalomkörning samt broms- och undanmanöver. Sedan avslutades träningen med handslingsbanorna. Det var helt enkelt en väldigt lärorik och upplevelserik dag.

Jenny Frank, Biträdande Regionchef i Företagarna Norrbotten, beskriver dagen på följande sätt:

- Totalt deltog 16 förväntansfulla företagare från hela Sverige. Vi satt två och två i bilarna och fick värma upp med att testa bromssträckor på is i olika hastigheter, 50 - 60 och slutligen 80 km/h. Att gasa upp en bil i 80 km/h för att sedan tvärbromsa in den med is som underlag gav deltagarna god förståelse för hur bilens bromssträcka påverkas av underlag och hastighet. Vi fortsatte dagen med olika isbanor och alla deltagarna hade leenden som gick från öra till öra när vi möttes upp i kåtan för lunch. Efter lunch fick vi testa att drifta bilen i en cirkel, något som jag tror alla tyckte var barnsligt roligt. Som avslutning körde vi en längre bana där deltagarna fick använda sig av de kunskaper de byggt på under dagen. Samtliga fick också åka med våra utbildningsförare vilket var en upplevelse i sig. De hade full kontroll på varje sladd och skillnaderna mellan proffs och amatörer blev uppenbar.

Vill du delta på andra events som Företagarna arrangerar? Glöm inte bort att vi har över 1500 events per år i olika delar av Sverige. Klicka på länken för att komma till vår eventsida: https://www.foretagarna.se/event/

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD