headphones newspaper video-player

Årets Företagare Norrbotten 2018

11 okt 2018
Företagarna Norrbotten delat ut det prestigefyllda priset Årets företagare i Norrbotten 2018. I år gick priset till Magnus Kvickström som driver Jokkmokks Korv AB.

Nu har Företagarna Norrbotten delat ut det prestigefyllda priset Årets företagare i Norrbotten 2018. I år gick priset till Magnus Kvickström som driver Jokkmokks Korv AB.

– När jag fick priset Årets företagare i Jokkmokk kändes det som ett SM-guld. Och nu när jag fick priset för hela Norrbotten så kändes det som ett VM-guld. Jag blev riktigt skakig i benen och kunde inte stå stilla på grund av alla lyckoendorfiner i kroppen, säger den glada pristagaren.

Priset delades ut under en ceremoni i Guldbaren i Coop Norrbotten Arena. Efter fördrink, mingel och middag presenterades vinnaren av självaste landshövdingen, Björn O. Nilsson.

– När han läste upp motiveringen och sa något om recept så förstod jag att det hade med mat att göra. Och när jag förstod att vi vann så kändes det som en positiv kalldusch, skrattar Magnus Kvickström.

På tal om recept – vad är ditt framgångsrecept?

– Jag tror att det är att våra produkter alltid håller hög kvalité. Vi jobbar med en enkelhet, det ska inte vara krångligt. Samtidigt tittar vi mycket på hur man gjorde förr i tiden, då nyttjade man råvarorna på ett fint sätt som vi vill ta efter. Och så jobbar vi med nytänk, har alltid nöjda kunder i fokus och fantastisk personal som alla strävar åt samma håll.

Hur ska ni fira?

– Jag är i Stockholm i dag men på måndag blir det tårta i fabriken i Jokkmokk!

I och med utmärkelsen kommer Magnus Kvickström att åka till huvudstaden och representera Norrbotten under riksfinalen.

– Jag har försökt läsa på om vad det innebär. Det är redan nu i mitten av oktober så det går snabbt. Det ser jag mycket fram emot.

Om Jokkmokks Korv

* Företaget grundades 1945.

* Magnus Kvickström är vd sedan 1993.

* Har 20 anställda.

* De senaste fem åren har företaget ökat omsättningen med över 20 miljoner kronor.

* Har under de gångna åren fått flera fina utmärkelser, bland annat har man vunnit Chark-SM.

TEXT: Sabina Nilsson Norrbottens Affärer 

BILD: Daniel Holmgren, Cre8Photo 

_DSC6951-Redigera (1).jpg

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD