headphones newspaper video-player
Foto: Daniel Holmgren.

Succé för misstagens mästare i Piteå

7 nov 2018
Det blev skratt, igenkänning och applåder när Företagarnas roadshow Misstagens mästare intog nyrenoverade Pite Havsbad på tisdagen.

På tisdagen var Pite Havsbad fullsatt av företagare som kommit på Företagarnas event Misstagens Mästare. Strax före start slutade bild och ljud att fungera från scenen. Men i sista stund löste sig allt. Så är det oftare än många tror. Bakom en framgång finns en berättelse om allt som kunde ha gått på tok, eller som i värsta fall blev helt galet. Att det blir fel ibland är någonting som alla behöver höra.

Företagarnas vd Günther Mårder bjöd frikostigt på egna misstag under rubriken ”Det mesta sket sig men blev bra ändå”. Mindre lyckade investeringar, föreställningar om hur man ska vara om man är en ung företagare och avslöjanden av olika pinsamheter höjde temperaturen i salen.

Stående ovationer

I mångt och mycket handlar misstagen ofta om att via omvägar hitta rätt. Pär Johansson, grundare och ledare av Glada Hudikteatern, fick stående ovationer för sin inspirerande berättelse om hur personer kan utvecklas trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Insikterna från teatern där utvecklingsstörda och ”normalstörda” agerar tillsammans handlar om så mycket mer än att stå på en scen, det är en inställning till allt vi kan göra tillsammans som människor om vi tänker bort våra upplevda begränsningar.

I företagarsoffan på Pite Havsbad satt de lokala företagarna Kristofer Forss, medgrundare och delägare i Bastard Burgers, Linda Isaksson, ägare och glasblåsare i Heta Hyttan Glasbruk och Markus Tiburzi, byråchef och medgrundare i Oh My.  Det blev ett öppenhjärtigt samtal om förväntningar, rädslor och möjligheter.

Det blev många skratt när Markus Tiburzi berättade om hur han glömde bort att ändra ärenderaden i ett mejl efter en intern korrekturvända och skickade budskapet ”Läs jävligt noga för det här blir dyrt” till en av byråns viktigaste kunder.

Tala till hjärtat

Kraften som finns i att dela med sig av både med- och motgångar gick inte att ta miste på bland deltagarna i Pite Havsbad. Så vad gör man med allt detta?

Frida Boisen, vice vd och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands har blivit utsedd till Sveriges bästa digitala ledare genom att dela med sig av hur man når ut i sociala media. Hennes tips är att tala till människors hjärta och jobba med video. 

Tack till Pite Havsbad

Jenny Frank, biträdande regionchef Företagarna Norrbotten, är mycket nöjd med dagen och vill tacka alla partners som gjorde evenemanget möjligt:

– Alla våra partners är fantastiska, men jag vill passa på att rikta ett extra stort tack till Pite Havsbad som gjorde det möjligt för oss att ha Misstagens Mästare där, säger Jenny Frank.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD