headphones newspaper video-player

Thomas Byström välkomnar besluten om förlängda omställnings- och omsättningsstöd

Företagarnas regionchef i Västmanland, Thomas Byström välkomnar beslutet om de förlängda krisstöden. Han påpekar också att det är oerhört viktigt att dessa pengar nu når ut till det företagare som drabbats hårt av pandemin och dess restriktioner.
Publicerad 25 mar 2021
Företagarnas regionchef i Västmanland, Thomas Byström

– Det är viktigt att det blir lätt att ansöka och att pengarna kommer ut snabbt. Företagare i de hårdast drabbade branscherna är oerhört viktiga för länet. Många av våra ungdomar hittar sina första jobb i dessa branscher, så det är mycket viktigt att vi får med oss så många av dessa duktiga entreprenörer ut ur krisen. Det talas mycket från regeringen sida om att man ska vara rädd om skattebetalanas pengar. Men utan företagare och deras anställda minskar våra skatteintäkter. Skatteintäkter som behövs för att betala den fantastiska sjukvård som sliter så hårt, samt till stödpaketen, säger Thomas Byström. 

Lyssna på intervjun i sin helhet här

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor