headphones newspaper video-player

Monika Hedberg får jämställdhetsrådets hedersomnämnande 2021

Det är med stor stolthet vi kan meddela att ordförande Monica Hedberg tilldelas ett hedersomnämnande från Uppsala kommuns jämnställdhetsråd 2021
Publicerad 28 jan 2021

Uppsala kommun avslöjade igår att Monica Hedberg tilldelas omnämnandet för sitt engagemang och stöd till företagare och kvinnliga investerare. 

Monica är även medgrundare till utbildningsföretaget Asynjor Invest, som arbetar med att utbilda kvinnor inom investering. Detta för att öka möjligheten att skapa en samhällsstruktur med bättre och sundare finansieringskultur som är långsiktigt hållbar. 

– Jag är väldigt glad och stolt för den här fina utmärkelsen, för mig är jämställdhet en självklarhet och ett mycket viktigt arbete. Jämställdhet leder samhället fram mot mer lönsamhet, det bygger vårt samhälle starkare och ger mer möjligheter till oss alla, säger Monica Hedberg och fortsätter:

– En av vägarna dit är att vi tillgängliggör kapital från investerare, både män och kvinnor och inte till största delen från män, som i dagsläget. Det är speciellt viktigt nu när vi ska bygga oss starka under och efter pandemin, som har drabbat alla hårt. Jag kommer att fortsätta utbilda och lyfta in fler kvinnor i investeringsvärlden för att göra kapital från kvinnor mer tillgängligt, vårt samhälle starkare och hjälpa till att uppnå FN:s globala mål om jämställdhet. Vårt arbete är också ett steg på vägen mot mer jämställda bolagsstyrelser.

Läs hela artikeln här

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor