headphones newspaper video-player

Monika Hedberg får jämställdhetsrådets hedersomnämnande 2021

Det är med stor stolthet vi kan meddela att ordförande Monica Hedberg tilldelas ett hedersomnämnande från Uppsala kommuns jämnställdhetsråd 2021
Publicerad 28 jan 2021

Uppsala kommun avslöjade igår att Monica Hedberg tilldelas omnämnandet för sitt engagemang och stöd till företagare och kvinnliga investerare. 

Monica är även medgrundare till utbildningsföretaget Asynjor Invest, som arbetar med att utbilda kvinnor inom investering. Detta för att öka möjligheten att skapa en samhällsstruktur med bättre och sundare finansieringskultur som är långsiktigt hållbar. 

– Jag är väldigt glad och stolt för den här fina utmärkelsen, för mig är jämställdhet en självklarhet och ett mycket viktigt arbete. Jämställdhet leder samhället fram mot mer lönsamhet, det bygger vårt samhälle starkare och ger mer möjligheter till oss alla, säger Monica Hedberg och fortsätter:

– En av vägarna dit är att vi tillgängliggör kapital från investerare, både män och kvinnor och inte till största delen från män, som i dagsläget. Det är speciellt viktigt nu när vi ska bygga oss starka under och efter pandemin, som har drabbat alla hårt. Jag kommer att fortsätta utbilda och lyfta in fler kvinnor i investeringsvärlden för att göra kapital från kvinnor mer tillgängligt, vårt samhälle starkare och hjälpa till att uppnå FN:s globala mål om jämställdhet. Vårt arbete är också ett steg på vägen mot mer jämställda bolagsstyrelser.

Läs hela artikeln här

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen