För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Marie Söderberg utsågs till Årets Företagare i Hallstahammar 2020

Publicerad 29 apr 2020
Stort grattis säger vi till Marie Söderberg, CG Livs Hallstahammar AB, som tilldelats det prestigefyllda priset, Årets Företagare Hallstahammar 2020.

ÅF Marie Söderberg.jpgJuryns motivering:

Årets företagare är en självklar del av Hallstahammars näringsliv sedan många år tillbaka. Med stort sinne för samhällsengagemang och sin personal s å driver denna företagare sitt företag framåt och ser hela tiden möjligheter för utveckling. Företagarna är väldigt stolta att få dela ut priset till Marie på CG Livs, priset som Årets Företagare 2020.

Här nedan kan ni läsa Maries svar på våra kandidatfrågor:

Hur känns det att ha blivit nominerad till Årets Företagare i Hallstahammars kommun?
- Det känns såklart bra. Både roligt och hedrande! Det heter ”Årets Företagare”, men jag känner att jag har 59 andra personer som står bakom mig i denna nominering. Utan dessa fantastiska personer i mitt team hade vi aldrig nominerats!

Vad är du mest stolt över när du tänker tillbaka på din företagarresa?
- Min företagarresa är relativt kort, då jag tog över företaget efter min pappa för snart tre år sedan. Så hittills är jag stolt över att jag har vågat göra organisationen till min egen och att jag följer den plan jag från början hade.

Vad kännetecknar dig som företagare?
- Jag har ingen begränsning! Jag älskar att ta tag i saker och att göra allt ännu lite bättre än tidigare. Vilket gör mig lite jobbig ibland, men som också gör att vi får många saker gjorda!

Vilken är din största drivkraft?
- Att få företaget lite bättre för varje dag som går!

Vilket är ditt bästa företagarminne?
- Det måste ju ändå vara nyligen när vi blev bäst i ”Nöjd Medarbetar Index” bland alla medverkande ICA-butiker!

Kan du nämna ett misstag du lärt dig av och som i slutänden utvecklat ditt företag på ett positivt sätt?
- Oj! Bara ett? Jag har under mina år som ledare (vilka startade innan jag blev företagare) lärt mig att alla medarbetare har egna, individuella behov och att man ska utgå från var och en istället för hur man själv ser på saker och ting.

Hur ser dina mål och visioner ut för framtiden?
- Jag vill fortsätta utveckla ICA Matkassen och alla härliga medarbetare jag har förmånen att få ha hos mig. Under det kommande året står vi inför en stor om- & utbyggnad där vi ska tillföra nya affärsmöjligheter. Detta kommer att ge företaget en större helhet och en bättre anpassning för dess kunder.

På vilket sätt är du en förebild för andra?
- För det första måste jag ställa mig frågan om jag verkligen är en förebild för andra? Jag håller på med det jag älskar och försöker göra det på ett så bra sätt som möjligt. För mig är det viktigt att göra saker med hjärta. Det genuina står sig i längden och jag brinner verkligen för att alla ska vara stolta över sin arbetsplats, sin butik och sin ort. Så om jag nu är en förebild så borde det vara i just det perspektivet – att vara genuint engagerad. I vår organisation är ”Att vara en förebild” en stor del av ledarskapet och vi pratar om det ofta. Det är ett ”jäkla skit” det där med förebild ibland, när man känner sig lite trött och avig – men det är väl också att vara en förebild, att visa sig mänsklig?

Hur jobbar du och ditt företag med socialt ansvarstagande? (Exempelvis miljö- och hållbarhetsfrågor).
- Vi arbetar ständigt med aktuella frågor gällande socialt ansvarstagande, etik och moral. Vi vill vara en stark samarbetspartner till att göra vårt samhälle ännu bättre. Det är omöjligt att få ner allt vi gör på några korta rader, om jag ska skryta lite! Hos oss arbetar vi med minskat matsvinn, sponsrar skolor och föreningar till förmån för barn och ungdomar, vi är engagerade i företagarföreningen Vi i Hallsta som arbetar för ett levande Hallstahammar, engagerar praktikanter och främjar integration och mycket mer! Att driva butik handlar för mig i min roll väldigt lite om att sälja varor och så mycket mer om att vara en del av samhället och dess framtid.

På vilket sätt arbetar ditt företag på ett innovativt sätt med er vara/tjänst? Vad är det som gör er vara/ tjänst unik?
- Jag vill att våra kunder ska handla hos oss för att vi är deras bästa alternativ. Då måste vi hela tiden se till att vara på tå för att förtjäna varje kunds besök. Något vi är väldigt stolta över är att vi har lyckats arbeta fram vårt koncept ”Härlagat” med produkter tillagade av oss från grunden – som hemlagat, fast av oss! Våra matlådor har blivit så populära att vi knappt hinner med att producera. Jag återgår till det jag ska i en tidigare fråga – vi arbetar med hjärtat och vill genuint att alla ska vara nöjda när de kommer till oss. Givetvis missar vi ibland mål, men vi tränar hela tiden på att vinna matchen!

Vad gör du när du inte jobbar med företaget?
- Jag hänger med min familj som består av en dotter på snart sex år, min man och vår hund Bosse. Sedan umgås vi gärna med nära släkt och vänner som de flesta har barn i samma ålder. Jag älskar skogspromenader, rider en gång i veckan och tragglar som så många andra med att försöka börja träna varje måndag!

Övrigt?
- Jag tackar ödmjukast för nomineringen och chansen att få svara på alla härliga frågor!

VLT publicerade en artikel den 30 april 2020 om hur det gick till när Marie mottog priset. Ni kän läsa den här. 

Fler nyheter från Företagarna