För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare I Uppsala 2020 – Pär Karlsson, Byggconstruct AB!

Publicerad 8 jun 2020
Företagarna Uppsala är glada att kunna presentera Årets Företagare i vår stad. Efter en lång juryprocess där flertalet fantastiska företagare ställts mot varandra tilldelas priset i år Pär Karlsson, grundare och ägare av företaget Byggconstruct AB!

Byggconstruct AB är ett av Upplands större ägarledda byggföretag och arbetar mot vård, skola och bostäder. Företaget startade sin verksamhet 1994 och har idag drygt 145 anställda.

Utöver ett framgångsrikt företag engagerar dem sig även för samhället i stort. Social hållbarhet präglar företagets DNA och man är med och sponsrar flertalet lovvärda initiativ i Uppsala. Däribland IK Sirius Bandy, som bland annat satsar på Skridskokul, och som varje år ger cirka 3000 skolbarn möjlighet att åka skridskor, samt IK Uppsala Fotboll och deras integrationsprojekt för tjejer.

Juryns motivering:

Årets Företagare är en person som genom sitt företagande visar hur ett företag kan bibehålla sin tillväxt trots varierande konjunkturförhållanden. Företaget har en stabil grund, satsar på innovativa tekniker för en hållbar framtid, och har ett ledarskap som tydligt sätter medarbetarna i fokus. På detta sätt har företaget inte bara fått nöjda medarbetare, utan även nöjda kunder och relationer.

Ett vanligt år hade vi, i vanlig ordning, presenterat Årets Företagare vid Företagargalan Uppsala. Men för att Företagarna Uppsala skulle kunna presentera en kandidat till regionsfinalen av Årets Företagare var vi tvungna att utse en vinnare redan nu. Men vi hoppas givetvis kunna hylla Pär och Byggconstruct AB även vid galan!

Nu önskar vi Pär varmt lycka till i den kommande regionsfinalen av Årets Företagare som går av stapeln nu på onsdag. Vinnaren där får en plats i riksfinalen, som anordnas i Stockholms stadshus den 16 oktober.

Fler nyheter från Företagarna