För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ölandsgala med utdelning av Årets Företagare

Publicerad 22 apr 2024
Årets Företagare i de båda Ölandskommunerna prisades vid Ölandsgalan. I Borgholm gick priset till Mikael Henning på Lundegårds camping, i Mörbylånga till Christian och Karin Mörnestedt, Formpress.

Det var en festlig afton under lördagskvällen på Strand hotell där komikern Johan Petersson var kvällens konferencier - Johan som själv fick ta emot kvällens sista pris, Öländska hjärtat.

- Det låter ju som jag, sa en överraskad Johan när motiveringen lästes upp.

Han hade inte en aning om att själv skulle prisas, men sade sig vara otroligt glad över att få Öländska hjärtat.

När han insåg att priset också innebar en summa av 10 000 kronor blev kommentaren:

- Fråga facket vad de tycker om det.

Men både facket, som riktade kritik mot att Mörbylånga kommun anlitat komikern i samband med rekrytering av sommarpersonal och alla andra kan notera att pengarna inte går till pristagaren själv, utan ska skänkas till en av honom vald förening på Öland.

Totalt var det tio priser som delades ut under kvällen som arrangerades av Företagarna på Öland.

- De här är som en kick-off för hela näringslivet, där är hög stämning, konstaterar Företagarnas ordförande Eivon Gustafsson.

- Det är påkostad gala, det kan vi göra tack vare våra fina sponsorer, fortsätter han.

Förutom en trerätters middag och prisutdelningar bjöds det också underhållning under kvällen. På scen stod musikalartisten Peter Johansson som tillsammans med Niklas Brevestedts band fick publiken att klappa takten till låtar av både Queen och Elton John.

Företagarna Ölands styrelse på Ölandsgalan

Taggar
Fler nyheter från Företagarna