För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ulf bytte bilförsäkring och gick plus på medlemskapet i Företagarna

Publicerad 12 maj 2023
GARANT Bil är en av Företagarnas mest förmånliga försäkringar.
Ulf Lorentzson är client director och delägare i reklambyrån Delour i Anderstorp.

Företagare står aldrig still och för många är bilen ett viktigt arbetsredskap. Därför har Företagarna en bred palett av förmåner för att göra det billigare och smidigare att köpa, äga och köra bil. Det går faktiskt att tjäna in hela medlemsavgiften genom att använda dem. Det har Ulf Lorentzson som är client director och delägare i reklambyrån Delour i Anderstorp gjort.

För några år sedan köpte Ulf en BMW i företaget och utnyttjade den förmån som ger medlemmar i Företagarna tio procent rabatt vid köp av en tjänstebil.

−Vi är lite bortskämda med en jättebra BMW-försäljare här så jag känner att vi är i goda händer när vi köper det märket och dessutom får vi rabatt genom Företagarna.

Medlemsförmåner: Bilar, drivmedel och hyrmaskiner

Mycket billigare bilförsäkring 

Anderstorp ligger i Gnosjöregionen och det blir en hel del kundbesök för Delour som jobbar med att stärka kundernas varumärken. 

−Vi är ofta ute bland kunder och jag kör cirka 3 000 mil om året.

När det blev dags att förnya försäkringen för bilen undersökte han alternativ till BMW:s originalförsäkring och fann att Företagarnas förmån GARANT Bil var åtskilliga tusen kronor billigare än alternativen.

−Genom att byta till GARANT Bil behöver jag bara betala lite drygt 7 000 kronor och då har jag tecknat med hyrbil om man skulle bli stillastående. Alternativen ligger på mellan 15 000 och 20 000 kronor och det är jämförbara villkor.

GARANT Bil −Trygg och flexibel fordonsförsäkring för företagare

Tjänar in medlemsavgiften 

GARANT Bil är en av Företagarnas mest förmånliga försäkringar och omfattar bland annat fri körsträcka, och 0 kronor i självrisk vid reparation av stenskott.

−Jag vill att försäkringen ska täcka det som behövs och inte kosta skjortan. Det är ju inte så att jag kör omkring i en Ferrari eller så.

Utöver rabatten på tjänstebilen och en prisvärd försäkring utnyttjar Ulf även den rabatt på drivmedel som han får på Circle K som medlem i Företagarna.

−Jag tjänar faktiskt pengar på att vara medlem i Företagarna, eftersom bara själva bilförsäkringen gör att jag tjänar in hela medlemsavgiften.   

Taggar
Fler nyheter från Företagarna