För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Östersund chans till Årets Nyföretagarkommun 2022

Publicerad 27 okt 2022
Av åtta kommuner runt om i landet har Östersund nu chansen att ta hem titeln som Årets Nyföretagarkommun 2022.
Foto: Östersunds kommun

För att kunna bli nominerad till denna titel så utgår man ifrån hur många nya företag som startats per 1000 invånare från nyårsdagen 2021 fram till 30 juni 2021. 

Den 28 oktober avgörs det om vilken kommun som tar hem tituleringen som Årets Nyföretagarkommun 2022.

Visma och Nyföretagarcentrum är de som står bakom priset och representanter från båda organisationerna ingår i juryn för att avgöra vem som vinner. Utöver titeln och äran får den prisade kommunen dessutom kamma hem en vinst på 100 000 kr som ska gå till lokala organisationer och initiativ för att främja, inspirera och lyfta lokala entreprenörer, i hopp om att det leder till att fler startar eget.

Glädjande att se att det finns en framtidsanda och tro bland företagare och företagsamma människor i kommunen. Förhoppningsvis kan dessa entreprenörer lyckas tillgodose behov och efterfrågan på marknaden så att dem kan generera jobbtillväxt samt bidra till att skapa förutsättningar att kunna leva, bo och verka inom kommunen – Joakim Sjöstedt, regionchef Västernorrland Jämtland-Härjedalen.

Fler nyheter från Företagarna