För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bergs kommun toppar listan på Bäst Tillväxt 2022.

Publicerad 20 dec 2022
För andra året i rad hamnar Bergs kommun på topp i SYNAs undersökning över Bäst Tillväxt i Jämtlands län.

Utmärkelsen går till en kommun i varje län och baseras på företagens senast inlämnade årsredovisningar. I undersökningen kollar man över andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året, berättar Karl Stjerna, VD på Syna. På så sätt kan man se över ett tillväxtindex som gör att man kan jämföra de olika kommunerna inom samma län och hur det sett ut över tid.

Trots att Berg är en glesbygdskommun så toppar dem återigen listan över Bäst Tillväxt i Jämtland-Härjedalen. Totalt hamnar Bergs kommun på 9:e bästa i hela Sverige när det gäller nyföretagande med 16.6 nya företag per tusen invånare, vilket är speciellt imponerande i en kommun med endast omkring 7100 åretruntboende. 

Besöksnäringen är en av kommunens viktigaste branscher både kopplat till omsättningen och antal arbetstillfällen. Destination Vemdalen, där Bergs-orterna Klövsjö och Storhogna ingår, hade sammanlagt 875 000 gästnätter under 2021 vilket var rekord. Företagarna Bergs ordförande Peter Dahlbäck tycker det är oväntat men blir väldigt imponerad över hur många småföretagare som får Sverige att gå runt. 

Företagarnas politiska arbete gör skillnad, vill du bli medlem och vara med och bidra klicka HÄR.

Vill du läsa mer om undersökningen SYNA har gjort kan du göra det HÄR.

Fler nyheter från Företagarna