För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här hyllas Årets Företagare och Årets Unga Företagare på Varbergsgalan

Publicerad 13 feb 2024
Det var på den årliga Varbergsgalan under fredagen som flera företagare fick motta Varbergs finaste företagarpriser!

Galaklädsel, röda mattan, mingel, god mat och dryck, underhållning och ett och annat hyllande genomsyrade årets Varbegsgala som ägde rum under fredagen i Arena Varberg. På plats var Företagarna i Varbergs styrelse för att hylla näringslivet med kvällens gäster. 

Priset Årets Företagare gick denna gång till Ann-Charlotte Hedström som är vd för teknikkonsultfirman IC Energy tillsammans med delägarna Mikaela Andersson, Patrick Grannvie och Joakim Ehrinton, prisutdelare var Företagarnas ordförande Louise Lejestrand och Jörgen Warborn (M).

- Tack så jättemycket det känns fantastiskt och att få göra det i sin egen stad, säger den nykorade vinnaren till Hallands Nyheter. 

Vinnarmotivering:
Med starkt ledarskap och innovativa lösningar är Årets Företagare 2023 en förebild samtidigt som man lyckas skapa ett snabbväxande bolag i en teknikorienterad bransch. Med de vassaste teknikkonsulter skapar man hållbara energisystem.

Under kvällen delades även det prestigefulla priset Årets Unga Företagare ut och det var Josefine Aiff på Designlyftet som kammade hem titeln 2024. Prisutdelare var Företagarna Varbergs styreseledamöter Ida Johansson och Jon Skoglund.

- Det är så himla många som man vill tacka. Min sambo som tar allt där hemma och mina kunder som tror på mig, säger Josefine till tidningen.

Del av vinnarmotivering:
Hennes mod, engagemang och jävlar anamma smittar av sig inte bara till kunderna utan Årets Unga Företagare är även bjussig och vill inspirera nya entreprenörer, stod i motiveringen.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna