För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är yrkena med minst konkurrens i Halland i framtiden

Publicerad 10 apr 2024
Arbetsförmedlingens lista över bristyrken visar på vad man ska satsa på för utbildning eller bransch om man vill slippa konkurrens.
Foto: Shutterstock

Yrken som redovisningskonsult, lastbilschaufför och entreprenad är vad man ska satsa på om man vill slippa konkurrens i Hallandsregionen framöver.  För den som letar jobb så är kockar, lärare och jobb inom hälso- och sjukvården något att satsa på enligt Arbetsförmedlingens lista över bristyrken.

- Revisorer och redovisningskonsulter ser vi stor brist på. Vi får många samtal från företagare som har svårt att få tag på en revisor, säger Företagarnas regionchef Marie Axtelius i en intervju med Hallansposten. 

Lastbilschaufför och revisor - stor efterfrågan

Marie tror även att  lastbilschaufförer fortsatt kommer att vara eftertraktade i Halland under de kommande åren:

- Det som efterfrågas är i hög grad chaufförer behöriga att framföra tunga lastbilar med släp. 

Vad gäller framtiden för länets företagare så är Marie försiktigt positiv vad gäller kompetensen:

- Påbörjar man en utbildning på 2 till 3 år nu så kommer arbetsmarknaden förmodligen att se mycket bra ut när man är klar och rätt kompetens kommer att finnas för att tillgodose företagen, säger Axtelius.

Lågkonjukturen börjar sakta vända

Inom byggbranschen så har det, på grund av lågkonjukturen, varit och fortfarande pågår en dipp, men hushållen kommer inte sluta förfalla under lågkonjunkturen för det. 

- Det byggs istället upp ett enormt behov som det kommer att krävas folk till så småningom, säger hon avslutningsvis.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna