För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där, Mikael Lindén på Norby Begravningsbyrå

Publicerad 9 apr 2024
Mikael Lindén, tidigare vaktmästare i Färgaryd, övertog ägarskapet av Norbys Begravningsbyrå i Hylte efter att ha genomgått en kurs hos Sveriges begravningsbyråars förbund. Han hedrar nu verksamhetens arv och traditioner med respekt och kompetens.

Innan Mikael Lindén tog över som ägare av den enda begravningsbyrån i Hylte kommun, Norbys Begravningsbyrå, arbetade han som vaktmästare i Färgaryd. Under den tiden fick han möjlighet att lära känna Gerth Norby, som var den föregående ägare av byrån. Genom att fördjupa sina kunskaper genom att gå en kurs hos Sveriges begravningsbyråars förbund, förvärvade han den kompetens som krävdes för att överta verksamheten. På så sätt kunde han fortsätta att förvalta den på ett sätt som hedrade dess arv och traditioner.

Att driva en ständig jourverksamhet är inte bara ett yrke – det är en livsstil. Inom branschen samarbetar kollegor nära och stöttar varandra. Detta nära samarbete sträcker sig även till flera olika företag runt om i kommunen, vilket skapar en stark gemenskap och möjliggör att erbjuda kunderna den bästa servicen.

Att kunna stötta och guida människor genom en svår tid är att värna om de lokala relationerna.


Som begravningsentreprenör har Mikael Lindén haft förmånen att hjälpa människor i 19 år. Dessutom är det av stor vikt att förstå detaljerna i att skapa en meningsfull och värdig helhet för dem som behöver stöd i en av livets mest utmanande stunder.

 

Bli medlem i Företagarna

Taggar
Fler nyheter från Företagarna