För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn när näringslivet i Hylte hyllades!

Publicerad 29 apr 2024
Under Företagarnas årliga AwardParty delades flera fina priser ut till det hängivna näringslivet i Hylte.
Foto: Ida Karlsson Lalander.

Det var under festliga former på Tiraholms Fisk som flera fina näringslivspriser delades ut under lördagens näringslivsgala med närmare 120 gäster. Bland annat korades Årets Företagare av Företagarna Hylte, priset gick denna gång till Magnus Jakobsson, Martin Jakobsson och Monica Jakobsson samt deras kollega Kenneth Andersson på Decosteel, som tillverkar rostfria diskbänkar, står syskontrion. 

- De har gjort en så imponerande resa, är otroligt duktiga företagare och har uppnått fina resultat, säger Företagarna Hyltes ordförande Linnea Petersson.


Foto: Ida Karlsson Lalander.

Vinnarmotivering lyder: 

“Årets Företag såg dagens ljus under tidigt 90-tal. Vid millennieskiftet tog tre syskon på M över verksamheten. Rätt kärlek rostar inte och under åren som gått så har inte en rostfläck synts till i verksamheten som går från klarhet till klarhet. Det gedigna hantverket bakom produkterna står företagets lojala personal för. Materialet som används är i hög grad återvunnet och produkterna tas fram för att troget tjäna sitt syfte på bland annat sjukhus, i storkök och hemma hos dig i ditt kök. Vi är stålsäkra på att ni kommer att hålla er rostfria länge till och vi ser fram emot att följa er fortsatta resa!” 

Årets Unga Företagare blev i år Stephanie Johansson, ägare och vd på företaget Fika by Steph, och som 2021 vann tv-programmet Hela Sverige bakar.

- Stort tack för denna fina utmärkelse! Otroligt fint att vara en del av detta företagsamma nätverk! Tack till alla inblandade och grattis till alla fantastiska människor som också tilldelats ett pris, säger den nykorade vinnaren.


Foto: Ida Karlsson Lalander.

Vinnarmotivering lyder: 

"Att bli förälder förändrar dig för alltid och livet tar en ny riktning. Det upplevde årets unga företagare i dubbel bemärkelse. Sysselsättningen, vid sidan om föräldraledigheten, som initialt bedrevs som ett tidsfördriv, eskalerade när en vinst i ett bakprogram slog ner med buller och bång. Plötsligt stod det klart att kärleken till att baka hade kommit för att stanna. Årets unga företagare inspireras av sina handplockade råvaror. Man kan inte stressa en deg som jäser. Det tar den tid det tar för att resultatet ska bli bra. Kanske en livsfilosofi som borde appliceras när dygnets timmar inte räcker till allt man vill göra. Och resultatet för Årets unga företagare har verkligen jäst i gynnsamma förhållanden och blivit riktigt bra! Vi blir fikasugna enbart av att höra den här nomineringen!"
 

Under kvällen delades även följande priser ut:

Årets Hållbara Företag 2024 - Kroksjöns Trä AB

Årets möjliggörare 2024 - Mikael Arvidsson, ägare av Hylte Paper

Årets butik 2024 - Brännöbagaren i Torup

Årets tjänsteperson 2024 - Sofia Theander, kommunpolis i Hylte

Årets Eldsjäl - Anna Roos


Företagarna Hyltes styrelse. Foto: Ida Karlsson Lalander.

Om Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets Företagare och Årets Unga Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priserna delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen i oktober i Stockholm.   

Fler nyheter från Företagarna