För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mjölkbönderna från Hylte hyllas av Företagarna

Publicerad 21 sep 2023
Nu får mjölkbönderna, far och son, ta emot priset Årets Lantbrukare 2023 av Företagarna Hylte. I helgen hyllas de officiellt på Hylte Award Party.

Att vara mjölkbonde är en utmaning. I Hylte har Lars-Göran Larsson gjort det i hela fyra årtionden men nu överlämnar han stafettpinnen till sin son, Mattias Larsson.

I år uppmärksammas deras hårda arbete med ett nyinstiftat lantbrukspris av Företagarna Hylte, Årets Lantbrukare.  Familjen driver en gård med 250 kor i Knallalt. De producerar opastöriserad mjölk och är stolta över att leverera den direkt från tanken till konsumenterna.

- Det är kul att vi blir uppmärksammade och att folk får veta om vår verksamhet, säger Mattias som är femte generationen på gården för tidningen Hallandsposten. 


Lars-Göran Larsson, Linnéa Petersson och Mattias Larsson. 

Linnea Petersson, ordförande för Företagarna i Hylte, besökte gården för att överräcka priset för årets lantbruksföretagare. Priset är en ny kategori och kommer att hyllas på näringslivsgalan Hylte Award Party nu på lördag. 

- Det är extra viktigt att lyfta våra lantbrukare. Det har varit en tuff tid och vädret har inte varit på deras sida - och inte världsekonomin heller. Ni är så förändringsbenägna och lösningsfokuserade med tanke på hur vindarna blåser, säger Linnea Petersson uppger tidningen. 

Generationsskiftet är i full gång, och Mattias har stora planer att modernisera verksamheten med en mjölkningsrobot. Lars-Göran ser fram emot att överlåta mjölkningen efter 40 år, och han betonar vikten av att anpassa sig till nya tider inom lantbruket. För dem båda är det en spännande tid med förändringar i sikte.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna