För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Annlouise om åren inom handeln: "Vill skapa en personlig upplevelse"

Publicerad 21 mar 2023
Nu lämnar den hyllade Hallandsentreprenören Annlouise Gullberg över två av sina tre klädbutiker och satsar fullt ut på Olles dotter i Hyltebruk.
Annlouise Gullberg har drivit flera klädbutiker runt om i Halland och Småland de senaste 31 åren.

I över tre decennier har Hylteentreprenören Annlouise Gullberg startat och drivit flera klädbutiker. Men i höstas tog hon beslutet att trappa ned från tre butiker till en för att få mer tid åt familjen. Annlouise är en modig företagare som inte varit rädd för att ta risker genom åren. När hon tog steget att starta sin klädbutik för 31 år sedan hade hon ingen erfarenhet inom egenföretagande:

- Jag startade min första klädbutik för 1991 och hade då erfarenhet inom modebranschen efter att ha jobbat i den i närmare 11 år. Men jag har faktiskt inget som helst intresse för kläder, säger Annlouise och skrattar till. 

31 år i klädbranschen utan att vara modeintresserad 

Annlouise har genom åren varit en framgångsrik företagare som inte varit rädd för att ta risker. Hennes fokus har hela tiden vilat på att möta behoven hos sina kunder. Under en period märkte hon att klädstorlekarna började bli mindre och att många kvinnor inte var nöjda med de tillgängliga storlekarna som fanns på marknaden. Som svar på detta bestämde sig Annlouise för att öppna en butik som specialiserade sig på att ta fram rätt storlekar för kvinnor, vilket blev en stor framgång.

Men att driva flera butiker har också sina utmaningar. Annlouise förklarar att nyckeln till framgång är att ha ett starkt team bakom sig och att vara organiserad.

- Jag har en fantastisk personal som jag kan lita på, säger hon och fortsätter:

- Jag tror att det är viktigt att ha en bra arbetsmiljö och att skapa en kultur där alla känner sig som en del av teamet.

Hyllar sina kollegor

En annan utmaning som varit central genom åren har varit att konkurrera med stora kedjor och onlinehandeln. Annlouise berättar att hon därför alltid försökt skapa en lokal shoppingupplevelse som kunderna inte kan hitta någon annanstans.

- Jag vill att de ska känna sig välkomna och uppskattade när de besöker mina butiker. Vi försöker också erbjuda produkter som inte finns på de stora kedjorna och fokusera på kvalitet och unika varor.

Företagaren har bytt lokaler flera gånger genom åren för att kunna expandera verksamheterna och möta efterfrågan. Annlouise har drivit butiker i flera kommuner, bland andra Hylte, Smålandsstenar, Värnamo och Halmstad. 

Det som varit Annlouise stora drivkraft genom åren har varit hennes kunder som hon lärt känna genom åren. 

- Det finns inget bättre än att se en kund gå ut från min butik med ett leende på läpparna, säger hon och tillägger:

- Det har alltid varit det som motiverat mig att fortsätta och låta mina butiker växa.


Annlouise fick motta bommor av Företagarna Hylte nyligen. 

Krokar arm med lokala entreprenören

Annlouise är noggrann med att poängtera att något hon värdesätter högt är att stötta andra lokala företagare på orten. Vid flera tillfällen har hon krokat arm med flera olika entreprenörer. 

- Det kan handla om att man använder sig av en redovisningskonsult för att lägga bort en del av jobbet. Det här i sin tur gynnar en annan företagare, förklarar hon. 

Olles Dotter heter den butik som Annlouise valt att behålla, den är döpt efter hennes far. Nu med fokus på enbart en butik så är hon säker på att hon ska ha tid för att kunna utveckla verksamheten ännu mer:

- Jag vill se till att utbudet ska kunna inkludera alla damer, tjejer, tanter och töser som besöker min affär!

Hyllas av Företagarna Hylte

Företagarnas ordförande i Hylte, Linnéa Petersson, som också hon är butiksägare i Hylte kommun, har länge haft Annlouise som förebild. Nyligen gjorde Företagarnas kassör Mikael Nennesson ett besök hos Annlouise och gav henne blommor för att visa uppskattning över det otroliga jobb hon gjort och fortfarande gör. 

-  Jag är så imponerad av Annlouise drivkraft genom åren och hennes förmåga att se möjlighet. En sann entreprenör och kvinnlig förebild i vår kommun, säger Linnéa avslutningsvis. 

Fler nyheter från Företagarna