För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här möts Företagarna och politiker under lyckat skräpplockarevent

Publicerad 8 maj 2023
Ploggning ska bli ny tradition i Falkenberg, det säger Företagarna Falkenbergs styrelse som ligger bakom eventet som lockade barnfamiljer, företagare och politiker.

Det var lördagen den 29 april som Falkenbergs invånare slöt upp för att under en heldag utöva ploggning och magnetfiske. Eventet, som arrangerades på initiativ av Företagarna Falkenbergs styrelse, bjöd på en heldag för både familj, politiker och näringsidkare. Plogga är en växande organisation och folkrörelse grundad i Sverige, där man plockar skräp och joggar samtidigt. Man kan även promenera, paddla, åka skateboard eller cykla.

Plogga, magnetfiske och nätverkande

På plats var Ploggas grundare Erik Ahlström som berättade om vikten av att ta hand om hälsan genom rörelse och motion, men inte minst värdet i att tillsammans hjälpas åt för att hålla planeten ren och fri från skräp. Stefan Arvidsson, ordförande i Företagarna Falkenberg, var väldigt nöjd över eventet som lockade både stora som små. 

- Det här var ett fantastiskt tillfälle för företagare att ta med hela familjen, skapa nya bekanskaper, göra en insats för hälsan och miljön, säger Stefan. 


Erik Ahlström, grundare av Plogga, tittar på skräp som plockats upp under dagen.

Engagerade politiken

Både kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S) och oppositionsledaren Sandra Johansson från moderaterna var med och ploggade.

- När Företagarna Falkenberg gör ett sådant här event så visar dem att man är med och tar ett större ansvar för samhället och att vi tillsammans ska ta tag i sådana här problem, säger Per.

Stefan Avrvidsson var, tillsammans med styrelsen, sponsorerna och Erik Ahlström, mycket nöjda över det lyckade evenemanget. Det fiskades upp allt från gamla metall burkar till en stor kundvagn och han lyfte  även den fantastiska möjligheten för företagare att  att diskutera företagsklimatet med politiken:

- Ibland är det svårt att nå politiken, men här var vi eniga om att nedskräpning är ett stort problem och att vi alla äger det ansvaret, säger Stefan. 

Ploggning ska bli en tradition i Falkenberg

På plats var flera lokala sponsorer som tillsammans slöt upp för att skapa en aktivitet och evenemang i toppklass. Det bjöds bland annat på korv från Ica och glass från SIA. 

- Förhoppningen är att evenemanget nu ska bli en årligt återkommande tradition och att det ska inspirera till att ta med en påse vid promenader även vid andra tillfällen. Alla kan delta, oavsett ålder, säger Stefan avslutningsvis. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna