För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

150 elever lär känna lokala företag i Hylte

Publicerad 11 maj 2023
Företagarna Hylte har tillsammans med Örnaskolans syo startat ett samarbetsprojekt som gett 150 elever möjlighet att få komma ut och träffa lokala företagare.

Det var Företagarna Hylte som tidigare år kontaktade Örnaskolans studie- och yrkesvägledare Emma Vari för att prata om att starta ett eventuellt framtida samarbete.

- Företagarna ville arbeta ännu mer med kopplingen skola-arbetsliv, berättar hon för Hallandsposten.

Skola, Företagarna och näringslivet krokade arm

Enligt Emma passade tajmingen bra för flera elever skulle i teknikämnet följa en produkts livscykel, från råvara till färdig produkt.

- Så det var bara att kroka arm, här säger Emma.

Tack vare att Företagarna Hylte ordnade med bussresor från sitt medlemsföretag Lundbergs Buss så kunde de 150 eleverna komma ut till de lokala företagen, bland andra två av Företagarnas medlemmar CE produkter Decon Steel.

- Eleverna var jätteimponerade av företagen dem fick besöka och tykte det var superkul att få komma ut och se det i verkligheten, säger Emma och fortsätter:

- Ett jättebra upplägg och lärarna är väldigt nöjda, detta hoppas vi på att kunna göra nästa år igen. 

Positiv respons - blir ny tradition 

Företagarnas ordförande Linnéa Petersson var väldigt nöjd med utfallet och håller med Emma Vari om att det här bör bli en ny tradition.

- En förutsättning för att företag ska kunna växa och fortsätta anställa är tillgången till lämplig arbetskraft och skolelever är framtidens arbetsaft och företagare, säger hon.

Det är Linnéa som tillsammans med styrelsemedlemmen George Larsson, ansvarig för samarbete mellan näringsliv och skola, och syon Emma som har diskuterat fram hur de kan utveckla och stärka samarbetet ännu mer.

- En önskan från våra oss och våra medlemmar är just att få ut eleverna oftare på företagen för att dels få veta mer om entreprenörskap i sig. Samt att de ska få mer info om mångfalden och vilka branscher man kan utvecklas inom, säger Linnéa och tillägger:

- Vi har så många fina och innovativa företag i kommunen och bland våra medlemmar. Det finns så mycket potential att kunna utveckla samarbetet mer och flera företag är på hugget nu. 

Fler nyheter från Företagarna