För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: Arbetsförmedlingen- reformen som försvann

Publicerad 20 jan 2023
I en studie från 2021 anger fler än sju av tio företagare att de inte skulle använda AF om de behövde anställa, skriver Marie Axtelius och Catharina Bildt Grape i en debattartikel på Hallandsposten.

Trots sitt viktiga uppdrag har Arbetsförmedlingen under lång tid fungerat mycket dåligt. Reformen har inte lyckats ändrat detta.

Risken är stor att inte ens tomten skulle få jobb som paketutdelare. Företagen ger lågt betyg till Arbetsförmedlingen gällande service och bemötande, och hamnade på näst sista plats när Företagarnasmedlemmar får ranka myndigheter. I en studie från 2021 anger fler än sju av tio företagare att de inte skulle använda AF om de behövde anställa.

Företagarnas önskelista inom det arbetsmarknadspolitiska området handlar bland annat om att regeringen måste fokusera på tydligare styrning och resultat hos Arbetsförmedlingen, skriver Företagarnas regionchef i Halland Marie Axtelius tillsammans med Företagarnas expert på arbetsmarknadsfrågor Catharina Bildt Grape i en debattartikel på Hallandsposten.

Läs hela debatten här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna