För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Hyltes nya satsning stärker lokala julhandeln

Publicerad 13 dec 2023
Företagarna Hylte har nu lanserat ett digitalt presentkort i syfte att stärka den lokala handeln i kommunen.

Flera privatpersoner och företagare har efterfrågat ett presentkort till Hyltebygden, något som nu blivit en verklighet efter att Företagarna Hylte nu lanserat ett digitalt presentkort i syfte att stärka den lokala julhandeln.

- Det här är ett enkelt och miljövänligt sätt att ge en gåva som skänker glädje till både mottagare och den lokala handeln i Hylte. Pengarna stannar i bygden, säger Linnéa Petersson, ordförande i Företagarna i Hylte till tidningen Hallandsposten. 

En uppskattad gåva som gynnar lokala välfärden

Presentkortet kommer som en värdekod som man löser in i en Cityplay-app som enkelt går att ladda ned.  Därefter kan man handla i alla de 15 anslutna butiker, restauranger, caféerna och verksamheter som är anslutna till kortet i Hylte. Framåt hoppas Linnéa på att fler vill ansluta sig:

- Vi vill inkludera alla, både handel, boende, restauranger, upplevelser och tjänsteföretag. Det här gör vi med hjärta för våra lokala företag. Vi ska vara glada för att vi har så många fina företag i vår bygd, säger hon till tidningen. 

Enkelt och miljövänligt

Vidare lyfter även Linnéa Petersson vikten av att handla lokalt då de främjar både jobben, den enskilde företagaren och välfärden. Hon hoppas att även kommunen kan tänka sig ge detta i julgåva till sin personal:

- Vi hoppas att vår kommun nappar på detta för framtida personalgåvor och ser detta som ett alternativ, säger hon avslutningsvis.

Här kan du läsa mer och köpa ditt presentkort! 

Fler nyheter från Företagarna