För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ida från Hylte ger ödehus en ny chans

Publicerad 3 nov 2022
Företagarna Hylte korade nyligen Årets Tjänsteperson på en galamiddag. Priset gick till den unga eldsjälen Ida Karlsson Lalander.
Foto: Privat.

Närmare 80 gäster var  på plats under Hylte Award Middag för att hylla bygdens företagare, en av dessa var Ida Karlsson Lalander som fick motta priset Årets Tjänstepersoner.

- Att leva som man lär är ingen konst för årets tjänsteperson, sa då Företagarna Hyltes ordförande Linnéa Petersson när hon läste upp vinnarmotiveringen.

Driver projektet "Lev din dröm" 

2020 köpte sig Ida en övergiven gård, det var ingenting hon hade planerat men  när den dök upp så sa hennes magkänsla åt henne att boka en visning:

- Om det är någon gång jag ska fokusera på mina drömmar så är det här och nu, säger hon och fortsätter:

- Jag föll pladask för huset, resan dit var lång men nu är huset mitt.

Vill bevara en levande landsbygd 

I dag driver Ida ödehusprojektet "Lev din dröm" på Hylte kommun där hon strävar mot att fler ska upptäcka och köpa ödehus på landsbygden i Hylte.

- Det kan bidra till att fler drivna personer flyttar hit, säger Ida enligt Hallandsposten

Flera viktigta aspekter i projektet är att fånga upp och stötta ödehusägare som inte har vågat ta steget men som känner sig redo men också att träffa människor som köpt sin husdröm och lever den, precis som Ida själv. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna