För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Stora uppladdningen inför Årets Företagare i Laholm

Publicerad 3 maj 2022
En äventyrspark, en veterinärklinik och markistillverkare - en stor variation entreprenörer gör upp om titeln Årets Företagare i Laholm 2022 lördag den 7 maj.

Den årliga företagargalan  i Laholm skulle ha ägt rum tidigare i vår men skjöts fram med anleding av pandemin. Men på lördag har det äntligen blivit dags för den efterlängtade hyllningsfesten som äger rum inne på Hotell Skansen i Båstad. Inför den stunande prisutdelningen står sex finalister som kan komma att bli Årets Företagare 2022 i Laholms kommun. 

Fönstermiljö och Dekorcenter

Två av de nominerade är bröderna Kristian och Martin Ottosson som tillsammans äger och driver Fönstermiljö och Dekorcenter. På Fönstermiljö tillverkas utvändiga solskydd och Dekorcenter jobbar inom skyltbranschen. På företagen jobbar 10 heltidsanställda och under säsong blir de ibland upp till 25 som jobbar i  de båda verksamheterna. 

- Jag tror att vi har blivit nominerade till Årets Företagare för att vi jobbar väldigt lokalt både med leverantörer och vår bemanning, säger Kristian och tillägger med ett leende:

- Och så försöker vi ha roligt också, det är ju en positiv grej. 

AVA Veterinärklinik 

Veterinären Jeanette Särnholm driver djurkliniken AVA Veterinärklinik och är även hon en av de nominerade. Hon öppnade i en liten skala 2015 och i dag har hon byggt ut och de är flera heltidsanställda inom verksamheten. För Jeanette är det viktigast att ha bra personal som trivs och är lyhörda mot deras kunder. 

- Det är jätteroligt att ha blivit nominerad! Alla entreprenörer och egna företagare jobbar ju så hårt och man lever ju på sitt företag. Man lever med det hela tiden, säger hon och fortsätter glatt:

- Om jag vinner då blir det fest på AVA veterinärsklinik! 

Kungsbygget 

Sist ut är Matilda och Linus Nilsson som tillsammans driver äventyrsparken Kungsbygget. Från början var Kungsbygget en skidanläggning men sedan entreprenörerna tog över 2014 har det hänt en del. I dag finns där ziplines, klättertorp, klätterpark, bungyrocket och cykelpark. Under lågsäsong är de fem anställda men på högsäsong är de närmare 40 som jobbar. 

- Vi blev lite förvånade över att ha nomierats till årets företagare men det känns verkligen jättekul, säger Linus och Matilda fyller i:

- Om vi skulle vinna i hela Sverige skulle vi ställa till med kalas och fira ordentligt! 

Fler nyheter från Företagarna