För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisregn under Företagarnas AwardParty Laholm/Båstad

Publicerad 10 maj 2022
En veterinär och två industritekniker fick under lördagens företagargala ta emot Företagarnas finaste priser Årets Företagare och Årets Unga Företagare.
Foto: Martin Damberg.

Det var på lördagen den 7 maj som den efterlängtade hyllningsgalan för Företagare, AwardParty, ägde rum efter att ha blivit framskjutet på grund av pandemin. Under kvällen var det dags att dela ut det prestigefyllda företagarpriset Årets Företagare som i år gick till Jeanette Särnholm som äger och driver den populära djurkliniken AVA veterinär. 

- Tack för alla fina gratulationer, det betyder mycket för mig, skriver Jenette på AVA Veterinärs facebooksida. 

Vinnarmotivering:

Det här är företaget som gör det där lila extra, allt för dig och din vän. ”För dig som bor i södra Halland och Båstad med omnejd - Vi kommer till dig om du inte kan komma till oss ” säger det mesta om detta familjära, nytänkande företag som sprider denna goa känsla till sina kunder. Att bli omhändertagen och känna trygghet i alla situationer, i glädje och i svåra stunder, gör att Jeanette Särnholm sticker ut tassarna i sammanhanget. En företagshistoria med klös!

Under kvällen korades även Årets Unga Företagare som i år gick till bröderna Emil och Simon Nilsson som tillsammans driver Nilssons Industriteknik. 

- Det känns jätteroligt och lite förvånande att vi vann, säger Emil till laholmstidning.se

Vinnarmotivering:

Svets, pnumatic, hydralik, cad, digitalisering och konstruktion. Listan kan göras lång när man ska presentera Nilssons Industriteknik.
Dom är ett ungt företag som visar att hårt arbete, kunnande och innovation är viktiga beståndsdelar i att bli framgångsrik.
Emil och Simon Nilsson har visat detta på ett utmärkt sätt.

Under kvällen tilldelades även priserna Årets Rookie som gick till Peter Villumsen, Energi Miljö Center Laholm AB samt Årets Drivkraft som gick till Mats Olofsson.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna