För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är kommunerna som hade bäst tillväxt i Halland 2022

Publicerad 19 dec 2022
Hylte kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Halland. På andra respektive tredje plats kommer Laholm och Varberg.

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. I Halland är det Hylte som tilldelas den fina utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022.

Prisas för sin tillväxt

Hylte är en sett till sin storlek en av de mest industritäta kommunerna i Sverige. Under de senaste åren har besöksnäringen, med småskaliga butiker och matdestinationer, fått ett rejält uppsving. Linnéa Petersson, ordförande i Företagarna Hylte, är mycket glad över att se hemkommunen som listetta och passar på att lyfta att två tredjedelar av de företag som uppfyller kriterierna på Synas tillväxtlista även är medlemmar i organisationen.

- Det är bara att gratulera alla våra duktiga företagare, små som stora. De är verkligen värda att hyllas efter de senaste åren, och att många som fortsätter expandera, och går mot rekordår, säger hon och tillägger:

- Extra roligt att flertalet  av företagen som uppfyllt kriterierna är medlemmar i Företagarna.

Företagarna viktiga för det lokala företagsklimatet

Enligt Linnéa är Företagarnas lokalföreningar mycket värdefulla för att stärka företagsklimatet i de Halländska kommunerna. De bygger på att idéelt engagerade entreprenörer, som på sin fritid verkar för att påverka den lokala politiken och hylla, stötta och lyfta bygdens företagare. 

- Vi är dessutom med och ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad och möjligheten att påverka ju fler vi är, säger hon och avslutar:

- Våra föreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet. För när företagen i Hylte mår bra, då mår Hylte kommun bra.

Tätt efter Hyltes kommun kommer Laholm på en andra plats följt av Varberg som tar hem bronsmedaljen. Företagarnas regionchef, Marie Axtelius, slår ett slag för alla lokalföreningar som är med och bidrar till det goda företagsklimatet i regionen:

- Företagarnas lokalföreningar betyder mycket för det lokala företagsklimatet, och mår företagen i Halland bra, mår Halland bra. Ideellt aktiva företagare som på sin fritid engagerar sig i näringslivsråd, i att uppmärksamma kommunen med vad som kan förbättras och vad som fungerar väl och som dessutom ordnar viktiga nätverksträffar lokalt gör skillnad. Det är otroligt häftigt! Och ju fler vi fler desto mer kan Företagarna påverka.

Fler nyheter från Företagarna