För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

21-åriga Ida korades till Årets Unga Företagare i Halland 2022

Publicerad 24 aug 2022
Nu har det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare i Halland korats. Det blev Ida Johansson på Turn Consulting.

Under trevliga former på Halmstad Slott utsågs idag Årets Unga Företagare i Halland 2022. Företagarnas regionchef Marie Axtelius och Landshövding Brittis Benzler delade ut priset till den lyckliga vinnaren Ida Johansson som äger och driver Turn Consulting. 

- Det känns superkul och roligt att få representera Halland, säger vinnaren. 

Turn Consulting var från början Idas UF-företag. Verksamhetens syfte är att jobba för att få fler unga in på arbetsmarknaden. Det som får Turn Consulting att sticka ut är att Ida har skapat en automatiserad rekrytering:

- En automatiserad urvallsprocess sker där kandidaterna varken lämnar in CV eller personligt brev utan man ansöker med en personlighetsanalys och sedan matchar vi ihop jobbsökaren med arbetsgivaren.

Varbergsentreprenörens mål var att skapa en rekrytering som är rättvis och fördomsfri. I dag har hon kammat hem flera entreprenörspriser och har nu kvalificerat sig för att tävla om titeln Årets Företagare i Sverige. Den prestigefulla tävlingen äger rum den 14 oktober i anrika nobelbanketten Blå Hallen i Stockholms stadshus.

Vinnarmotivering:

Endast 20 år gammal har hon som ambition att förändra rekryteringsbranschen för unga. Hon utmanar och för- ändrar gamla processer, för att få den nya generationen att tidigt ta sig in på arbetsmarknaden. Hennes bolag blir unikt genom sitt fokus på generation Z. Hennes plattform är snabbare, fördomsfri och anonymiserad för att ge alla samma möjlighet att få ett jobb. Ida Johansson sökte sitt första jobb när hon var 12 år. Nu är hon 20 och driver eget bolag i rekryteringsbranschen med ambitionen att vända upp och ner på branschen.

Om Årets Unga Företagare

Utmärkelsen Årets Unga Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Unga Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

 
Fler nyheter från Företagarna