podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hylte kommun hyllas efter årlig rankning av företagsklimatet: "Årets raket"

Publicerad 28 sep 2021
I Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i Hallands kommuner var det tydligt - Hylte klättrar hela 25 placeringar upp på listan.
Foto: Privat. Shutterstock

Kristian Ryberg, regionchef på Svenskt Näringsliv i Halland, kommenterar nu Hyltes fantastiska resultat efter att kommunen klättrar med 25 placeringar sedan förra året:

- Hylte är den kommun som förbättrat sig mest i Halland och är därmed årets raket. Det är kul att se att Hylte tar sig framåt. Under de 20 år vi har gjort rankningen har det gått upp och ned för Hylte men nu har man brutit den negativa trenden.Hylte kommun landar på plats 138 av 290 i hela riket. (Halmstad hamnar på plats 246 och Laholm på 91). Bäst betyg ger kommunens företagare till kommunens service och bemötande, tjänstepersoners attityd men betyget kring mobilnät och bredband har också förbättrats.

Trots den positiva utveckling finns det vissa minus som Hylte kommun behöver jobba hårdare på för att få företagarna i kommunen att känna sig mer trygga:

- Det enda tappet gör Hylte på punkten "negativ påverkan av brott och otrygghet". Här ligger Hylte en bra bit under riksgenomsnittet, konstaterar Kristian Ryberg, enligt Hallandsposten.se.

God kommunikation och dialog mellan kommun och Företagarna

Företagarna i Hyltes ordförande Linnéa Petersson, ser fram emot ett fortsatt samarbete mellan näringslivet och kommunen. Linnéa är en av flera företagare i kommunen som jobbat hårt idéelt för att skapa goda förutsättningar för kommunens lokala företagare. Men hon poängterar att det är viktigt att inte slappna av för mycket:

- Det är positivt att det går åt rätt håll såklart, men vi är långt ifrån mål. Jag hoppas att detta kan trigga till arbetet med att växla upp ännu mer till ett positivt företagsklimat. Företagarna i Hylte har en bra dialog och samverkan med kommunen om förbättrad service och anpassning efter företagarens vardag, säger Linnea Petersson till tidningen.

Viktigt att vara en attraktiv kommun att starta och driva företag i

Även kommunens näringslivsansvariga Camilla Johansson är positiv när hon får ta del av resultatet:

- Företagsklimatet är jätteviktigt och en förutsättning för att nya företag ska kunna starta och etablera sig, säger hon till Hallandsposten. 

Fler nyheter från Företagarna