podcast news play företagaren I media förmån faq

Möt Företagarna i Hyltes Carina Wahlström, styrelsens sekreterare

Nu tar vi pulsen på vår härliga sektreterare, Carina Wahlström från Hylteföreningen.
Publicerad 5 nov 2021
Carina Wahlström, styrelsens sekreterare. Foto: Privat.

Sedan 2017 är det Carina Wahlström som är sekreterare i Företagarna Hylte. Carina arbetar med ekonomi och administration på Wahlström Bil. 

-  Vi i styrelsen är ett gott gäng med högt i tak och med Linnéa Petersson som ordförande händer det alltid någt i Företagarna Hylte, berättar vår styrelsemedlem. Carina jobbade tidigare inom hemvården i Hylte kommun i närmare tjugo år innan hon började på familjeföretaget Wahlströms Bil.

- Verksamheten startades 1973 av min svärfar Arvid. I dag ägs och drivs Wahlströms Bil av min man Sven och ena av våra söner Fredrik. I början på 2000-talet gjordes en tillbyggnad på företaget då man byggde eb kundmottagning, ett kontor och ett kök. 2014 var det dags igen då byggde vi till bilhallen, lager och en tvätthall, säger hon.

Korades till Årets Företagare 2015

År 2015 korades familjeföretaget till det prestigefyllda priset Årets Företagare i Hylte.

- Nu planerar vi återigen en utbyggnad för ett däckhotell, asvlöjar Carina. För Carina Wahlström var det en självklarhet att engagera sig idéelt i Företagarna. Året efter att Wahlström Bil hade blivit Årets Företagare fick hon förfrågan om att ingå i styrelsen och på den tiden var de redan medlemmar men inte aktiva i föreningen.

- När man jobbar i vår bransch möter man mycket människor och lär känna dem men jag kände att jag hade inte så bra koll på Företagarna runt omkring oss och tyckte det var en bra möjlighet att lära känna fler företagare i Hylte, säger hon och fortsätter:

- Vi genomförde mycket event och träffar och i dag har vi ett helt annat kontaktnät bland företagarna i bygden. Det som har gett mig mycket är inte bara att lära känna personen bakom företaget men att under våra träffar få möjlighet att få gå in närmre på vad de verkligen gör i sitt företag. Det har visat sig att vi som företag kunnat nyttja ett annat företag i bygden för arbeten vi inte visste de utförde. Det blir en win-win situation när vi kan ta hjälp av varandra i närområdet!

Hon passar även på att slå ett slag för Företagarnas förmåner, bland annat vill hon tipsa om just en medlemsförmån som de själva nyttjar regelbundet:

- Jag vill verkligen tipsa om rabatten på drivmedel. I dag har priserna på drivmedel ökat rejält så alla rabatter är välkomna men också vill jag tipsa om den juridiska rådgivningen.

Uppmanar till att nyttja medlemsförmånerna och komma till Hyltes företagsträffar

Wahlström berättar att man som småföretagare lite för ofta kan känna sig ensam när problem dyker upp. Då är dety tryggt att veta att juristerna bara är ett telefonsamtal bort.

- Själva nyttjar vi också rabatten på Lyreco, Nets och på flyg och hotell de gånger vi är på resande fot. Mitt tips till alla våra medlemmar är att ta tillfälle att vara med på våra träffar, lär känna varandra och ta del av vad andra företagare i bygden gör, säger hon och tilläffer:

- Vem vet? Kanske kan de passa ditt företag riktig bra. Vi sitter i samma båt och kan också stötta och peppa varandra när det behövs. Tveka inte att anmäla dig till våra träffar framöver, jag ser fram emot att träffa just dig!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Sätt entreprenörskap på schemat

Ämnet entreprenörskap eller entreprenörskap och företagande bör erbjudas på samtliga gymnasieprogram och inom sammanhållen yrkesutbildning på kommunal vuxenutbildning.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.