För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Landshövding Brittis Benzler under diskussion med Företagarna: "Vill höra mer"

Publicerad 23 mar 2021
Det var på måndagen som Företagarna Halland gästades av landshövding Brittis Benzler under ett digitalt möte med de lokala ordföringarna.
Hallands landshövding Brittis Benzler höll med om att det finns saker att göra för att förbättra företagsklimatet.

Mötet landade i många intressanta diskussioner och goda samtal. Bland annat tog man upp att vissa företag klarat sig bra i pandemin samtidigt som det finns de som förlorat mycket i omsättning.

- Många företagare är väldigt oroade över den situation som råder just nu, säger Louise Lejestrand, ordförande Företagarna Varberg.

Kompetensbrist är ett tillväxthinder

Vidare fick landshövdingen Brittis Benzler en undran av regionchef Marie Axtelius, Företagarna Halland, nämligen vilken eller vilka frågor som just nu är viktigast att driva i regionen. 

- Jag tror att Hallands största långsiktiga tillväxthinder är kompetensbrist och det är något vi bör prata mer om, svarade Benzler.

Vill träffas igen

Landshövdingen erbjöd sig snabbt in i det digitala mötet att komma och träffa alla de lokala föreningarna. Så att de tillsammans effektivt kan hjälpas åt att jobba för att förbättra företagsklimatet. 

- Jag vill väldigt gärna fortsätta föra dialog med er, säger Brittis Benzler. 

Förslaget togs tacksamt emot av de lokala ordföranden som nappade på erbjudandet.

- Vi är väldigt intresserade av bjuda in dig på ett av våra styrelsemöten så du kan få träffa alla, säger Morgan Gripson, Ordförande Företagarna Halmstad. 

Med på mötet var även Linnea Pettersson, ordförande Företagarna Hylte, Tore Holmefalk, ordförande Företagarna Falkenberg, Anu Majkvist, Företagarna Varberg, Stefan Arvidsson, Företagarna Falkenberg.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna