headphones newspaper video-player

Hallå där, Fredrik Karlsson - ny ledamot i Falkenbergs styrelse

Vi välkomnar Fredrik Karlsson till styrelsen i Företagarna Falkenberg.
Publicerad 6 apr 2021
Foto: Privat

Företagaren Fredrik Karlsson flyttade till Falkenberg i slutet av 80-talet. Här bor han centralt i dag med sin sambo och två tonåringar. Han kallar sig själv för en företagsam livsnjutare och reser mer än gärna till varmare breddgrader på vinterhalvåret. 

Uppvuxen i företagarfamilj

Fredrik driver i dag succéföretaget Autovendo som är specialiserade på att sälja olika typer av foron och fritidsprodukter. Han har provat många olika yrken genom livet men trivs bäst med att sälja och träffa människor:

- Jag är uppvuxen i en företagande familj. Så det där med att jobba och driva något har alltid känts naturligt för mig, säger han och tillägger:

- Jag älskar att jobba! Men man måste ju försöka vara ledig lite också och då spelar jag gärna lite golf. 

Fredrik, berätta vad är det som driver dig i ditt företagande?

- Jag gillar att utmana mig själv. Att förädla och utveckla saker, se möjligheter och lösa problem.

Vad fick dig till att bli engagerad i Företagarna Falkenberg?

- Jag blev tillfrågad av några känningar och tänkte att något gott kan jag säkert bidra med,  samt jag gillar företagsandan här i Falkenberg och känner många lokala företagare.

Vill bidra till ett bättre företagsklimat i Falkenberg

Varför vill du vara med och göra skillnad?

- Det är genom företagen en kommun kan få en god tillväxt att skapa arbeten, möjligheter. Därför måste kommunen vara med och stötta företagarna om dom vill ha en god ekonomi och positiv tillväxt, säger Fredrik Karlsson och tillägger:

- Som småföretagare är det svårt att få gehör och stöd. Blir som David mot Goliat. Att driva företag är utvecklande och stimulerande men kan också många gånger kännas hopplöst. Tillsammans blir man starkare för alla har oftast något gott att bidra med. 

Välkommen till Företagarna Falkenberg, Fredrik! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

”Pandemin är som en tidsmaskin”

Per Schlingmann har tillsammans med Kjell A Nordström skrivit boken Corona Express som beskriver hur covid-19 blivit en förändringskraft som påverkat villkoren för människor, företag och samhällen.

Sju förslag för bättre miljöpolitik

Miljöpolitiken måste ge rätt incitament. Hållbarhet får inte ses i ett motsatsförhållande till rörelsefrihet, ökat välstånd, tillväxt och ekonomisk aktivitet.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor