För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Efter Företagarnas kritik: Halmstad slopar avgifterna

Publicerad 17 mar 2021
Under tisdagen fattade Halmstads kommunstyrelse beslut om ett omfattande stödpaket för att stötta de lokala företag som drabbats hårt av coronapandemin efter en uppmaning från Företagarna Halland.
Foto: Shutterstock

Kommunstyrelsen i Halmstad föreslog den 16 mars omfattande åtgärder för drygt 8 miljoner kronor till stöd för coronadrabbade lokala näringslivet. 

– Många företag, inte minst inom besöksnäringen, kämpar för sin överlevnad. Dessa företag är viktiga för Halmstad, både som arbetsgivare och för Halmstads attraktivitet. Vi börjar äntligen se ljuset i tunneln efter pandemin och nu vill vi hjälpa till för att så många som möjligt av våra företag ska överleva och fortsätta vara med och skapa ett levande och välmående Halmstad, säger kommunstyrelsen i ett gemensamt uttalande.

Det var bland annat regionchef Marie Axtelius från Företagarna Halland, Lotta Eriksson, tidigare ordförande Företagarna Halmstad, Morgan Gripson, ordförande Företagarna Halmstad och Anna Hultberg, ordförande Halmstad Krögarförening som tillsammans med Svenskt näringsliv och andra lokala näringsidkare förhandlat med Halmstad kommun.

- Vi har alla arbetat stenhårt för det här, säger ordföranden i Företagarna Halmstad.

Ordförande i Halmstad, Morgan Gripson, hoppas att det fler insatser görs till följd av pandemin:

- Ett efterlängtat stödpaket som gör att fler förhoppningsvis ser ljuset i tunneln och orkar hålla ut tills det vänder. Men det finns mer arbete att göra i framtiden om vi vill se att småföretagen ska överleva.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna