podcast news play företagaren I media förmån

Efter Företagarnas kritik: Halmstad slopar avgifterna

Under tisdagen fattade Halmstads kommunstyrelse beslut om ett omfattande stödpaket för att stötta de lokala företag som drabbats hårt av coronapandemin efter en uppmaning från Företagarna Halland.
Publicerad 17 mar 2021
Foto: Shutterstock

Kommunstyrelsen i Halmstad föreslog den 16 mars omfattande åtgärder för drygt 8 miljoner kronor till stöd för coronadrabbade lokala näringslivet. 

– Många företag, inte minst inom besöksnäringen, kämpar för sin överlevnad. Dessa företag är viktiga för Halmstad, både som arbetsgivare och för Halmstads attraktivitet. Vi börjar äntligen se ljuset i tunneln efter pandemin och nu vill vi hjälpa till för att så många som möjligt av våra företag ska överleva och fortsätta vara med och skapa ett levande och välmående Halmstad, säger kommunstyrelsen i ett gemensamt uttalande.

Det var bland annat regionchef Marie Axtelius från Företagarna Halland, Lotta Eriksson, tidigare ordförande Företagarna Halmstad, Morgan Gripson, ordförande Företagarna Halmstad och Anna Hultberg, ordförande Halmstad Krögarförening som tillsammans med Svenskt näringsliv och andra lokala näringsidkare förhandlat med Halmstad kommun.

- Vi har alla arbetat stenhårt för det här, säger ordföranden i Företagarna Halmstad.

Ordförande i Halmstad, Morgan Gripson, hoppas att det fler insatser görs till följd av pandemin:

- Ett efterlängtat stödpaket som gör att fler förhoppningsvis ser ljuset i tunneln och orkar hålla ut tills det vänder. Men det finns mer arbete att göra i framtiden om vi vill se att småföretagen ska överleva.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Det här ska du fokusera på Damberg!

Mikael Damberg presenterades som ny finansminister. Företagarnas skattepolitiska expert, Patrick Krassén, presenterar nu fem förslag på reformer som den nytillträdde finansministern bör fokusera på.

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.