För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hylteprofilen Linnea ingår nytt samarbete för att stärka landsbygdens småföretag

Publicerad 26 maj 2021
Över 80 aktörer ingår i nätverket Lingonställen i Västra Småland, som nu ersätter Turista Hemma i Hylte.
Foto: Anders Andersson

Visit Hylte har från och med i år ingått i det ideella nätverket Lingonställe. Något som är relatvit nytt för Hyltes invånare. Företagarnas ordförande i Hylte, Linnéa Petersson, har nyligen valts in i nätverkets styrelse hoppas att fler aktörer ska ansluta sig, skriver Hallandsposten.

- Vi vill såklart välkomna fler små verksamheter och medlemmar från Hylte, säger hon. 

Linnéa Petersson är delägare i butiken Paletti och hyllar alla småföretag som finns utspridda lite varstans på landsbygden. Hon välkomnar och uppmanar alla små lingonställen att ansluta sig till nätverket:

- Här riktar vi oss till alla som driver verksamheter utanför huvudorten i kommunen på landet oavsett storlek eller på en hobbynivå där man precis startat upp en business, säger hon och tillägger:

- För tillsammans bygger vi landsbygden.

Viktigt att stötta lokala landsbygden

Ursprungsidén bakom konceptet hette Lokal mat i Sunnerbo och startade för tio år sedan. I dag ingår över 80 aktörer i Lingonstället som finns utspritt i Värsta Småland. 

Helgen den 5-6 juni pågår ”Lingonrundan” och från Hylte deltar bland andra Gården Byn, Turistträff Jällunden, JoSy design, Tiraholms fisk och Butik Paletti.

- Tanken är att det ska bli fler evenemang under året, säger Linnéa Petersson avslutningsvis. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna