headphones newspaper video-player

Unga Halmstadsprofilen hyllas i het lista med unga entreprenörer

Det är ingen mindre än Företagarna i Laholms egna styrelsemedlem Casandra Hallberg som nu hyllas för sin företagsidé i Företagarnas årliga lista Årets 103 unga idéer.
Publicerad 11 jun 2021
Foto: Privat

Bara 23 år ung och redan tokhyllad för sin företagsidé. Det var när Casandra Hallberg insåg att krogbranschen skulle komma att drabbas hårt av pandemin som hon valde att utöka sin verksamhet genom att på eget förlag ge ut en bok för att hylla och lyfta krögare i Halmstad. Boken hyllar och påminner Halmstadsinvånarna om att handla lokalt. Delar av försäljningen har gått till att stödja företagen.

Hejsan Casandra! Berätta,  vad gör ditt företag Aitatse? 
 
- Eftersom jag är en entreprenör som tycker om att driva projekt ryms olika saker inom ramarna för mitt företag och företagande. Huvudverksamheten i Aitatse är förvaltning av fastigheter i Laholm men sedan ett år tillbaka ger jag också ut böcker på eget förlag, något jag sysslat med förut som hobbyverksamhet och i enskild firma, säger hon och tillägger:
 
- Det händer att jag även håller föredrag på temat entreprenörskap och om att våga tro på sina idéer och våga genomföra dem. 
Boken jag släppte i höstas var anledningen till att jag fick äran att vara med på Företagarnas lista över 103 unga idéer. 
 

 
Varför startade du Aitatse AB?
 
- Jag startade inte Aitatse utan det gjort min pappa. Tyvärr gick han bort för 4 år sedan och jag kastades, som 19 åring, in i en verksamhet och bransch som jag inte hade varken erfarenhet eller kunskap om. Jag har drivit Aitatse sedan dess (2017) och gör vad jag kan för att förvalta min pappas arv och göra honom stolt, trots att han inte längre finns med oss. 
 

Till minne av sin avlidne far

 
Var ser du dig själv och Aitatse AB om 10 år? 
 
- Oj, det är alltid en bra fråga. Som visionär med tron på att det finns en mening med vad vi alla sysslar med på dagarna så är detta svårt att svara på. Nyligen har jag ingått ett väldigt spännande samarbete inom bokbranschen, så kanske har fastighetsspåret avvecklats för att det andra benet ska kunna utvecklas - kanske gör jag något helt annat. Som barn ville jag bli programledare och ibland får jag för mig att plugga till journalist - så vem vet vad vi är om 10 år, hon pausar och fortsätter:
 
- Då är jag iallafall 33 år, på väg mot 34 år och förhoppningsvis är jag företagare på heltid. Kanske har jag några anställda? Förhoppningsvis inspirerar jag och gör skillnad för andra och jag har tid att bry mig om min hälsa och mina relationer- något som jag värdesätter oerhört starkt idag.  Om jag mår bra, då gör jag bra ifrån mig också!
 

Kombinerar företagandet med en anställning

 
Vill du berätta vad som är det bästa med att vara företagare?
 
- För mig är det friheten. Jag vet vad som förväntas av mig och jag ser alltid till att leverera men fördelen är att jag kan välja under vilka arbetstider jag vill jobba och sätta mina egna mål. Jag driver företag vid sidan av en anställning på Klövern i Halmstad och kan varmt rekommendera fler att kombinera företagande med en anställning, i den mån det går att kombinera. Dock tycker inte jag att man ska jobba för mycket. Jag förlorade min pappa i 19 års ålder och jag vet hur han slet som högt uppsatt chef i olika bolag och sedan egenföretagare. 

"Disponera tiden väl, du ska hålla länge" - det är ett livsmotto jag lever efter dagligen och det är det som får mig att få nog med sömn och tid att prioritera min hälsa och mina relationer. Möjligen blir jag inte lika framgångsrik rent ekonomiskt som jag skulle kunna bli om jag bara jobbade hårdare- men det är inte så jag mäter framgång. 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor