För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Marie Axtelius om glädjande beskedet: "Rekordstort intresse!"

Publicerad 28 jun 2021
Googles nya IT-utbildningsprojekt för digitala verktyg har fått rekordmånga företagare i länet att anmäla sig.
Foto: Shutterstock

Det är rekordmånga halländska småföretag som har anmält sig till ett nytt utbildningsprojekt som tagits fram av Google, Sydsvenska Handelskammaren och Visit Halland, uppger SVT Nyheter Halland. Ett intresse som visat sig vara större än någinsin.

- Vi har många småföretag i Halland och anledningen till att vi har det är Hallands geografisk position. Vi har nära till storstäderna men även Norge och Danmark, säger Marie Axtelius, Företagarnas regionchef till SVT.

Daniella Håkansson driver enn tapetseringsverkstad i Eldsberga utanför Halmstad. Hon är en av de 1 300 halländska företagare som deltar i utbildningen Digitalakademin som ska hjälpa småföretagare att utveckla sina digitala kunskaper för att nå fler kunder och hjälpa dem återhämta sig efter pandemin.

– För vår del så har det gått bättre under pandemin då många har varit hemma och valt att lägga mer pengar på sina gamla möbler. Men jag ser utrymme till att utvecklas och vill få mer verktyg för att kunna synas och höras mer, säger Daniella Håkansson.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna