För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Falkenbergs näringslivschef om samarbetet med Företagarna: "Väl fungerande"

Publicerad 8 jun 2021
Jan Melkersson har jobbat som näringslivschef i Falkenberg sedan 2015. Han brinner för entreprenörskap och tillväxt och uppskattar det nära samarbetet med Företagarna Falkenberg.
Foto: Näringslivet Falkenberg.

Hejsan Jan, vill du berätta lite kort om hur samarbetet ser ut mellan Falkenberg kommun och Företagarna?

- Jag tycker att vi har ett väl fungerande samarbete, bland annat  i en större satsning kring samverkan mellan skola och näringsliv. I övrigt samverkar vi genom dialoger i olika forum och en del gemensamma aktiviteter.

 

Vad är det bästa med att starta företag i Falkenberg kommun?

- I Falkenberg har vi en väl fungerande företagslotsning och en mycket aktiv näringslivsförening, vilket skapar förutsättningar för att snabbt komma in i rätt nätverk som i sin tur utmynnar i kontakter och affärsmöjligheter.

67.7% tycker att företagsklimatet är bra i Falkenberg

Vad har Falkenbergs kommun för mål när det gäller just att bevara och kanske även bättra på företagsklimatet?

- Vi jobbar ständigt med förbättringar i kommunens service till företagen. Vi vill ha en nära dialog och hög servicenivå. Ett av våra tre övergripande kommunala mål är att vi ska ha Västsveriges starkaste näringsliv!

 

Svenskt Näringslivs senaste mätningar av företagsklimatet inom kommunen visar att Falkenberf verkligen har lyckats när det kommer till ett gott klimat för företagare. Varför tror du Falkenberg lyckats så bra? 

- Det finns en stark politisk vilja att prioritera näringslivsfrågor. Vi har ett övergripande kommunalt mål gällande näringslivet som alla förvaltningar måste förhålla sig till. Vi har en mycket engagerad näringslivsförening med ett stort samhällsengagemang och som har täta kontakter med kommunledningen.

Ständig förbättringsdialog ett vinnande koncept

Hur tror du att vi tillsammans kan göra det ännu bättre för våra företagare och framtida företagare i kommunen?

- Fortsätta en nära dialog och jobba tillsammans med de utmaningar som finns.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna