headphones newspaper video-player

Världsledande djurföretagets vd: “Började jobba solo”

I Halmstad ligger det världsledande djurtandvårdsföretaget Accesia AB. Nu berättar företagsjättens vd Susanne Andersson om raketkarriären och om hur Accesia AB skapar trygghet för oroliga mattar och hussar som söker tandvård för sina små pälsklingar.
Publicerad 1 jul 2021
Johan Cavalli och Susanne Andersson berättar för Företagarna om Accesia AB.

Susanne Andersson jobbade tidigare som tandsköterska men utbildade sig senare till djurskötare. 2002 startade hon sin verksamhet Accesia AB och besökte då olika veterinärer runt om i regionen. 

-  Jag insåg snabbt att veterinärer kunde väldigt lite om tandvård och förstod snabbt att jag kunde väva samman mina erfarenheter som tandsköterska och utbildad djurskötare, säger hon.

Accessia AB tillhandahåller utbildningar sedan 2006 och även utrustning till veterinärer i sina lokaler i Halmstad. 

- Vi ser till att de har dem instrument som behövs för att kunna bedriva en så pass bra vård som möjligt.

Ger djuren en trygg och säker tandvård

Susanne har bland annat tagit fram två patenterade operations- och undersökningsbord som tokhyllats tack vare dess höga säkerhet och komfort som de skapar för djuren.

- Vi har även fått hjälp av olika organisationer att utveckla dessa viktiga instrument som är anpassade för djurens tänder, säger Helena och visar upp ytterligare ett verktyg:

- Det här verktyget gör det enkelt att dra ut både stora hundtänder och små kattänder. 

Världsledande inom området

Djurtandvården är stor, bred och växer väldigt fort och vi har sagt att vi ska vara bäst på djurtandvård och inget annat.

- Men då förstår ni ändå hur pass stort detta är i jämfört med den marknad som finns inom  humantandvården, men säg inte det till någon som jobbar inom humantandvården, säger Accesia AB:s styrelseordförande Johan Cavalli och ler stort. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor